Jan Klatovský zajel osmý čas

AKTUALIZOVÁNO – FOTO

Inzell – 3. února
Před víkendovými boji o postup do Grand Prix probíhal dnes odpoledne v bavorském Inzellu oficiální trénink. Jan Klatovský, jediný náš zástupce ve startovní listině, se jevil v optimální formě. Při tréninkových jízdách na dvě kola zajel osmý nejlepší čas, což je před dvoudenním závodem skutečně slibné.

Jan Klatovský řekl magazínu speedwayA-Z, že je připraven poprat se o svůj životní úspěch. I když po tréninku připustil, že konkurence je opravdu silná. Na dvě kola s pevným startem měl osmý nejlepší čas. Jeho výkon 35,1 sekundy představoval průměrnu rychlost 82,1 km/h.

Nejrychlejší ze všech byl Dmitrij Bulankin s průměrnou rychlostí 86,5 km/h. Na dalších příčkách skončili Nikolaj Krasnikov, Per Olof Serenius a Franz Zorn. Ze startovního pole nebyl změřen pouze Vjačeslav Nikulin, protože nejezdil s pevnými starty.

V Německu naturalizovaný Rus bavil spíše diváky, jichž se při slunečném počasí sešlo v ochozech skoro tolik jako včera při závodě německého šampionátu. Při něm bavorští organizátoři oficiálně prodali 1200 vstupenek.

Zajímavý pohled byl při tréninku na Rusy. Tradičně jej pojali nesmírně vážně a chovali se jako při závodech. Trenér je startoval na protilehlé rovince a s diciplínou nastavil laku poměrně vysoko. A jeho svěřenci se v zápalu svého úsilí dokonce několikrát poslali na zem.

S tvrdostí bavorského ledu se měl příležitost seznámit také Robert Eibl. Domácí matador musel po včerejší těsné prohře s Vjačeslavem Nikulinem polykat další hořkou pilulku. Při tréninku totiž dvakrát upadl a dle svých reakcí nebyl zrovna optimálně v pohodě.

Foto: Pavel Fišer (digitální aparát Canon D Mark II)