Plochodrážní sezóna 2006 začne na jihu Čech

Babice u Netolic – 27. listopadu
Jižní Čechy jsou krajem proslulým bezpočtem rybníků. Ve zlaté éře české ledové dráhy se proto v tomto regionu konalo bezpočet závodů. Pakliže to počasí dovolí, ledařská tradice se do tohoto malebného koutu naší vlasti znovu vrátí. Zdeněk Simota starší se totiž rozhodl počátkem ledna uspořádat soustředění v Babicích u Netolic. Zúčastnit se ho mohou nejen specialisté v sedlech ohřebovaných speciálů, ale i klasičtí plochodrážníci se samořeznými šroubky v kolech svých motocyklů.

Dvoudenní program je naplánován na první lednový víkend, tedy 7. a 8. ledna 2006. Zdeněk Simota vybral rybník, který je vzdálený necelý kilometr od Babic. „Uděláme dráhu zvl᚝ pro ledaře a zvl᚝ pro šroubky,“ svěřil se magazínu speedwayA-Z se svými plány. „Přijet mohou i supermotardi, protože Klatováci svýho času taky měli na těchto motocyklech hřebíčky. Organizační záležitosti se budou řešit přímo na místě. Pokud kluci budou chtít, uděláme pro ně i tréninkový závod.“

Pro všechny účastníky je zajištěno ubytování v babické škole. Tam už se sice dávno neučí, nicméně Zdeněk Simota starší využívá objekt jako vesnickou hospůdku. Zájemci o ubytování musí mít vlastní spací pytle. Pro náročnější mohou organizátoři zajistit nocleh v hotelu v nedalekých Netolicích, který si ovšem musí uhradit každý sám. Samozřejmostí je i prostor pro parkování v karavanech včetně přípojky elektrické energie.

Protože magazín speedwayA-Z se stal mediálním partnerem celé akce, mohou se zájemci o účast v babickém soustředění hlásit na našem redakčním e-mailu, případně na mobilu 604 534 551.