Všichni vzpomínají na Ashley Jonese

King’s Lynn – 23. listopadu
Včera se v King’s Lynn konalo další symbolické rozloučení s australským závodníkem Ashley Jonesem, který uprostřed měsíce tragicky zahynul při závodech ve své rodné zemi. Tragédie sympatického sportovce, jemuž scházelo pouhých šest dní do čtyřiadvacátých narozenin, otřásla celým plochodrážním světem.

Představitelé klubu označili třináctý listopad za jeden z nejčernějších dnů ve své čtyřicetileté historii. Vítězný tým ztratil jednoho ze svých členů pouhé dva týdny po skončení britské ligové kampaně. Když promotér Keith Chapman vezl Ashley Jonese na letiště, australský závodník mu řekl, že sezóna 2005 byla nejlepším rokem jeho života.

Krátce nato v neděli třináctého listopadu na dráze Myrtleford ve Victorii, při svém druhém závodě po návratu domů, Ashley Jones upadl. Souhrou nešastných náhod jej motocykl vážně zranil na hlavě. I když byl Ashley Jones bleskově letecky převezen do královské nemocnice v Melbourne, nebylo mu želbohu pomoci.

Ashley Jones byl vždy nadšeným sportovcem. Hrál fotbal stejně dobře jako závodil na ploché dráze. Krutý osud mu však dopřál úspěch až v letošní sezóně, kdy společně s King’s Lynnem vyhrál britský ligový KO Cup. V srdcích závodníků, pořadatelů a fanoušků zůstává především jako pohledný sympaák s hezkým úsměvem a obrovským srdcem. Během symbolických rozloučení v Norfolk Areně v King’s Lynnu byl jeho box zaplaven doslova květinami.

Zdroj: Kings Lynn Speedway