Zeptejte se:
Hynka Štichauera

Pardubice – 18. listopadu
Výtah jeho kariéry letos popojel zase o další patro nahoru. Aktivně se zapojil do hry o český juniorský titul, když dokonce po vítězství ve třetím závodě v Pardubicích vedl celý seriál. Nakonec skončil třetí, ovšem šampionát devatenáctiletých v Plzni vyhrál. V extralize zatím stále spíše jen permanentně zahříval motor v roli náhradníka, ale o ligové patro níže měl na triumfu pardubické farmy jeden z rozhodujících podílů. Vedle toho prošel reprezentačním debutem a absolvoval celou škálu dalších závodů. O tom si však čtenáři budou moci přečíst sami, protože Hynek Štichauer je dalším z plejády českých plochodrážníků, jenž poskytne magazínu speedwayA-Z exkluzivní rozhovor. Také tentokrát do něho mohou vstoupit i naši čtenáři. Prostřednictvím vloženého komentáře mu mohou položit svou otázku a získat tak podepsanou fotografii.

Stejně jako mnoho jeho vrstevníků také osmnáctiletý pardubický junior chodí do školy. „Rozhodně když chci jedno dělat pořádně, musím to druhé šidit,“ komentuje téma kolize plochodrážních motocyklů se školními škamnami Hynek Štichauer, student nástavbového studia v oboru mechanizace zemědělství a lesního hospodářství. „Někdy je vidět, že školou občas jen tak proplouvám.“ S příchodem podzimu však má na studium více času. Nicméně nechybí mu zase plochodrážní atmosféra? „Teď ani ne,“ odpověděl. „Ke konci sezóny jsem už toho měl plný zuby. Těšil jsem se docela na zimu, kdy budu hodně dělat na motorkách. A až zamrzne, zkusím i šroubky.“

A závěrem ještě organizační stránka čtenářského podílu na našem exkluzivním rozhovoru. S Hynkem Štichauerem se setkáme v neděli 27. listopadu. Uzávěrka vašich dotazů je v pátek 25. listopadu úderem 21. hodiny. Chcete-li získat vlastnoručně podepsanou jezdcovu autogramkartu, zašlete na náš redakční e-mail svou kontaktní adresu.

Foto: Pavel Fišer (digitální aparát Canon D Mark II)