Svitavské boxy budou přeplněné k prasknutí

Svitavy – 29. května
Poté, když si kluboví manažeři uvědomili hodnotu malých bodů v letošní první lize a ručník v ringu libereckého závodu skončil právě včas, aby se závod musel uskutečnit znovu, čeká svitavský ovál tuto neděli teprve druhé kolo nižší české ligy. Sestavy zveřejněné během dnešního dopoledne odhalují, že v sestavách čtveřice družstev zbývá jediné volné místo.

Na svou druhou domácí dráhu dorazí Pardubice opravdu v plné síle. Jedničku bude den po svém debutu coby držitel divoké karty české velké ceny bude mít Václav Milík. Sestavu doplňují Josef Novák, Jaroslav Petrák, Hynek Štichauer a Tomáš Suchánek ve své tradiční roli náhradníka.

Filozofii silného náhradníka, což se jeví jako účinná zbraň proti kumulaci strategických prostředků v jedné jízdě, vyznávají i ostatní soupeři. Ani Jaroslav Drbal není výjimkou, protože slánským rezervistou bude Roman Čejka. Zbytek družstva vytvoří Radim Chod, Piotr Dziatkowiak, Petr Babička a Michal Dudek.

Pouze Mšeno nebude ve Svitavách v plné pětičlenné sestavě. Startovní číslo deset zůstává volné. Družstvo se bude opírat o Jana Holuba a Filipa Šiteru na postu náhradníka a doplní ho Michal Klein a Zdeněk Růžička.

By Tomáš Topinka zvažoval, že po odstoupeních ve Mšeně a v Liberci dá ještě jednu šanci Stevenu Mauerovi, nakonec budou pražské barvy hájit výhradně čeští junioři. Díky dešům si teprve až nyní vyzkouší zátěž plného závodu Zdeněk Holub. Chybět nemohou ani členové vítězného nároďáku z Plzně Ondřej Smetana a Michal Škurla, ten v úloze náhradníka. V základní sestavě jsou ještě Michal Hájek a Lukáš Ševčík.

Startovní listina:

ZP Pardubice: 1 Václav Milík, 2 Josef Novák, 3 Jaroslav Petrák, 4 Hynek Štichauer, 17 Tomáš Suchánek
AK Slaný: 5 Radim Chod, 6 Piotr Dziatkowiak (PL – ACCR), 7 Petr Babička, 8 Michal Dudek, 18 Roman Čejka
Grepl PDK Mšeno: 9 Jan Holub, 10 neobsazeno, 11 Michal Klein, 12 Zdeněk Růžička, 19 Filip Šitera
AK Markéta Praha: 13 Ondřej Smetana, 14 Zdeněk Holub, 15 Filip Hájek, 16 Lukáš Ševčík, 20 Michal Škurla
AK Březolupy: volný los

Foto: Pavel Fišer (digitální aparát Canon EOS D Mark IV)