Filozofie silného náhradníka začíná fungovat

Liberec – 16. května
Nesrovnalosti úvodního kola české nižší ligové soutěže vyřeší komise první ligy, která se zatím nikde v kompletním složení nesešla. Výsledek se stejně nezmění, pouze upraví, nicméně Petr Moravec dnes dopoledne upozorňoval všechny osoby zainteresované na druhém závodě tuto neděli v Liberci na nové pravidlo zabraňující koučům nasadit žolíka či taktickou rezervu, pakliže už tak učinil jejich soupeř. Logická reakce ze strany soutěžících na sebe nedala čekat. Protože použití náhradníka není vnímáno jako strategická změna, objevují se na těchto postech silné osobnosti. Ovšem s výjimkou Pardubic, které pod Ještěd dorazí s už dost nabitou sestavou.

Liberecké Pavlovice slouží jako dočasný druhý domov prvoligové Markétě. Zdejší krátké kolečko ve středu vyzkoušeli v rámci tréninku nejen Filip Šitera, ale i Jan Jaroš. Ten dostál svým slovům, že závodník kariéru neukončil, jen dočasně přerušil. Protože však má Mšeno v neděli volný los, závodit nebude ani jeden z nich, by jisté pokusy o hostování Filipa Šitery za Březolupy byly učiněny.

Do sestavy Pražanů se vrací Zdeněk Holub, by o svém startu druhý den po divišovském comebacku ještě ve středu pochyboval. Základní sestavu doplní Ondřej Smetana, Steven Mauer a Filip Hájek, když Michal Škurla do bojů poveze sedmnáctku.

Březolupy dorazí ve čtyřech. Martin Málek oblékne vestu náhradníka, osmička zůstane volná a zbytek týmu vytvoří Martin Gavenda, míšeňský Ronny Weis a Michael Härtel profitující z faktu, že je soutěž otevřená držitelům licencí AČR a DMSB.

Hynek Štichauer, Václav Milík, Jaroslav Petrák a Tomáš Suchánek tvoří dostatečně silný kvartet, aby bylo potřeba povolávat náhradníka. Zato Slaňáků bude pět. Roman Čejka v roli náhradníka, v základní čtyřce Michal Dudek, navrátilci Petr Babička a Radim Chod a debutující Polák s českou licencí Piotr Dziatkowiak.

„Ve středu všechno dopadlo podle očekávání,“ hlásí Věroslav Kollert. „Už jen počasí by nám mohlo zamotat hlavu.“

Oficiálně nahlášené sestavy:

AK Markéta Praha: 1 Ondřej Smetana, 2 Zdeněk Holub, 3 Steven Mauer (D), 4 Filip Hájek, 17 Michal Škurla
 
AK Březolupy: 5 Martin Gavenda, 6 Ronny Weis (D), 7 Michael Härtel (D), 8 neobsazeno, 18 Martin Málek
 
ZP Pardubice: 9 Hynek Štichauer, 10 Václav Milík, 11 Jaroslav Petrák, 12 Tomáš Suchánek, 19 neobsazeno
 
AK Slaný: 13 Petr Babička, 14 Radim Chod, 15 Michal Dudek, 16 Piotr Dziatkowiak (PL – ACCR), 20 Roman Čejka
 
Grepl PDK Mšeno: volný los

Foto: Pavel Fišer (digitální aparát Canon EOS D Mark IV)