Michal Škurla nepokládá boj o reprezentační vestu za skončený

Praha – 15. dubna
Jedním z klíčových momentů dnešního druhého závodu českého juniorského šampionátu v Praze měl být duel Eduarda Krčmáře se Zdeňkem Holubem o poslední místo v mistrovství světa. Jenže nešastná kolize při jadranském poháru v Lendavě dostala Pražana ze hry. Poslední slovo však neřekl ani Michal Škurla, jenž po Slaném ztrácí na Eduarda Krčmáře čtyři body. Magazínu speedwayA-Z se svěřil, že svou neúčast v nabité rozjížďce čtyř nejlepších za kdovíjakou výhodu nepokládá.

„Jak bych to viděl?“ opáčil Michal Škurla otázkou na dotaz po prognózách na dnešní večer. „Pojedu! Musím bojovat, mám ztrátu čtyři body. Budu muset dělat, co půjde. Nebude to jednoduchý, ale snad to půjde.“

V sobotu ve Slaném se Michal Škurla dočkal nejvýraznější ztráty v rozjížďce s číslem devět koncipované pro čtyři nejlepší závodníky průběžné klasifikace. Díky nule se umístil jako pátý, takže v Praze nepotká Romana Čejku, Václava Milíka a Eduarda Krčmáře najednou.

„Stejně s nima jedeš,“ odmítá myšlenku, že by mohlo jít o výrazné přilepšení. „Akorát je nemáš všechny najednou, ale máš je všechny postupně. A tak si to musíš rozfázovat.“

Za velkou chybu ve Slaném pokládal i své přesednutí do sedla náhradního motocyklu ve druhé sérii, což pokládal za účinný lék na problémy hledání optimálního nastavení. Soudě dle dvanácti bodů, které z něj předevčírem v Lendavě udělaly dvojku českého týmu po Tomáši Suchánkovi, by už trable podobného charakteru mohly skončit zapomenuty v plochodrážní historii.

„Motorka se povedla nastavit,“ říká. „V neděli to jelo dobře, to bylo super. A já se taky cejtím dobře.“

Michal Škurla v juniorském šampionátu republiky:
Michal Škurla debutoval v mistrovství republiky juniorů v červenci roku 2011 v Divišově. Jeho přihláška ovšem dorazila až po uzávěrce. Už se nepočítalo s kvalifikací, takže byl připuštěn do závodu jako náhradník. Ve čtyřech jízdách nasbíral pět bodů a skončil desátý.

Od té doby absolvoval dohromady šestnáct závodů juniorského šampionátu plus jeden pod hlavičkou ČSMS. Na pódiu stanul dvakrát. Poprvé v červenci 2012, kdy skončil třetí, podruhé loni v říjnu ve Mšeně, odkud si odvezl stříbrný věnec.

Foto: Pavel Fišer (digitální aparát Canon EOS D Mark IV) a Wojta Zavřel