Eduard Krčmář upřednostňuje realitu před spekulacemi

Slaný – 10. dubna
Mezi letošními prioritami Václava Milíka je i obhajoba loňského titulu juniorského mistra republiky. Bráno loňskými měřítky, pět vítězných závodů s maximálním ziskem patnácti bodů by byla jistá garance. První příležitost se mu naskytne pozítří ve Mšeně. Eduard Krčmář, předloňský šampión, sice není pověrčivý jako ruští ledaři, kteří se vesměs před závodem nepodepisují. Nicméně vývoj nechce předjímat a to tím spíše, bude-li na své domácí dráze bojovat rovněž o poslední volné místečko v juniorském mistrovství světa.

„Těžko říct, nechci předjímat, kdyžtak pokecáme až po závodě,“ nechce se slánský závodník pouštět do spekulací. Se svou přípravou však může být navýsost spokojený. Jako první z českých závodníků opustil tělocvičnu a ještě před koncem prohnal svůj motocykl po slánském ovále. A minulý týden se vrátil ze soustředění v polské Rawiczi.

„Polsko bylo super,“ pochvaluje se. „Chcalo, takže závod přeložili ze soboty na úterý. Ukázal jsem se tam dobře, snad to bude suprový. Věřím, že to dopadne dobře.“

Foto: Wojta Zavřel