Čtvrteční Speedway Mini Cup rozhodně nebude tuctový

Praha – 12. srpna
Již podesáté se v této sezóně střetnou stopětadvacítkáři v rámci tréninkového Speedway Mini Cupu. Jeho čtvrteční návrat do stověžaté matičky Prahy se bude vymykat standardu běžného programu. Vůbec poprvé bude v akci nový stroj značky Shupa, který by neměl otestovat nikdo menší, než Josef Franc. Po hlavním klání přijdou ke slovu jízdy o ceny vydavatelství Antonín Škach – Angličtina v České Třebové, jejichž vítězové budou bohatší o poměrně zajímavou sumičku.

Shupa má připravené dva motocykly, jejichž motory jsou krmené palivem Etanol E85. „Je to podobné jako u metylu,“ říká Jiří Benda. „Mohlo by to být palivo budoucnosti. Má optimální oktanové číslo a dobře to jede. Rádi bychom, aby nám to Pepe otestoval.“

Kromě toho se nové stroje vyznačují i další novinkou. „Mají plastové rozety,“ přibližuje Jiří Benda. „Fungují jako tlumiče záběru a přinášejí samozřejmě úsporu hmotnosti.“

Startovní listina každého Speedway Mini Cupu zůstává vesměs tajemstvím do posledního okamžiku před startem, který je tentokrát naplánovaný už na 15:30. Na čele průběžné klasifikace se situace poměrně zkomplikovala. Leader Filip Šifalda vynechal poslední závod v Divišově, takže ho Milan Dobiáš dotáhl na rozdíl pěti bodů. O dalších deset bodů pozadu číhá Kryštof Rybáře, jenž se po dvouměsíční přestávce vrátil dvěma vítězstvími.

Ve čtvrtek se nejlepší trojice dostane ke slovu ještě jednou. Cena vydavatele magazínu speedwayA-Z totiž svede na startovní rošt trojici nejlepších z hlavního závodu. Vítěz si odnese prémii tisíc korun. Ani letos nebude chybět Cena publikace Česká plochodrážní ročenka určená pro tři nejmladší účastníky. První borec v cíli bude inkasovat pětistovku.

Vítězové nadstavbových závodů vydavatelství Antonín Škach – Angličtina v České Třebové:

  Cena vydavatele Cena publikace
  magazínu speedwayA-Z: Česká plochodrážní ročenka:
2007 Jakub Fencl  
2008 Václav Milík  
2010 Michal Škurla  
2011 Michal Škurla Adam Fencl
2012 Michal Škurla Milan Dobiáš

Foto: Antonín Škach