Josef Franc poslal vstupenky na pražskou velkou cenu do Frýdlantu

Pardubice – 8. května
Josef Franc při včerejší extralize ve Svítkově využil tréninkových možností naplno. Sotva se objevil na hraně kopečku depa, hned se sápal po svém druhém motocyklu, aby se záhy spustil dolů na dráhu vstříc dalším kolečkům. Ještě než se vydal se svým týmem na slavnostní nástup, coby majitel divoké karty na SGP České republiky vylosoval vítěze společné soutěže AK Markéta Praha a magazínu speedwayA-Z.

Soutěžní otázka byla vskutku ošidná, nicméně celá řada správných odpovědí dala jasně najevo, že si naši šikovní čtenáři dokázali se zadáním poradit také letos. Nicméně Josef Franc nad dotazem, v kolika případech projížděl český jezdec vítězně cílem rozjížďky GP České rameny jen zakroutil hlavou.

„Nevím,“ svěřil se, že si historické statistiky rozhodně nevede. Loňský ročník mu však nevymizel z paměti. „Já jsem vyhrál tři.“

Poté už sáhl do obálky s lístečky, jejichž čísla odpovídala správné odpovědi každého respondenta. V jeho rukou se objevila devítka, která patřila Ladislavu Hájkovi z Frýdlantu, který správně odpověděl, že oněch českých vítězství bylo prozatím jednadvacet. Za odměnu bude mít v race-office na pražském stadiónu od pátku do sobotu připraveny dvě vstupenky do sektoru J hlavní tribuny.

Vítězné rozjížďky při SGP ČR v podání českých závodníků:

závodník: rok: počet vítězství:
Antonín Kasper 1998 1x
  1999 4x
  2000 3x
  2001 1x
Bohumil Brhel 2001 2x
  2003 2x
  2004 1x
Lukáš Dryml 2002 1x
Tomáš Topinka 2003 2x
Matěj Kůs 2011 1x
Josef Franc 2012 3x

Foto: Eva Palánová