Darují Pardubice svým divákům také vítězství?

Pardubice – 7. září
Minulou středu skončily Pardubice ve Slaném poslední. A rázem přišly o průběžné vedení v extraligové tabulce. Dnes však budou chtít na své domácí dráze ve Svítkově zvrátit běh věcí ve svůj prospěch. A to tím spíše, když pořadatelé nebudou vybírat žádné vstupné kvůli posunutému začátku vzhledem k časové kolizi s utkáním fotbalové reprezentace. Zatímco kluboví přestavitelé hovoří, že divákům extraligu darovali, závodníci by do balíčku s dárkem nejraději zabalili ještě čtyři tabulkové body. To však v žádném případě nebude jednoduché.

Sestava Josefa Laštovky se dnes obejde bez zahraničních jmen. Přesto je však na první pohled nesmírně silná a v její prospěch hovoří i domácí prostředí. Vestu domácích obléknou oba bratři Drymlovi. Z Anglie přiletí i Tomáš Suchánek. Do kádru se vešel i lepšící se Marián Jirout a v roli náhradníka bude připraven čerstvý mistr devatenáctiletých Hynek Štichauer.

Pražskou jedničkou bude bezesporu Antonín Šváb. Ten v noci ze soboty na neděli zaznamenal úspěch, který bude vytesán v naší historii zlatým písmem. Vyhrál poslední závod světového šampionátu na dlouhé dráze v Morizes. A v úžasné formě se prezentoval i při předchozích extraligových kolech. V základní čtyřce se objeví i Josef Franc, Richard Wolff a junior Luboš Tomíček. Pavel Ondrašík bude dnes náhradníkem.

Slaný přijede na východ Čech bez Wieslawa Jaguse, avšak i tak jeho družstvo vzbuzuje respekt. Po boku Sebastiana Ulamka se objeví jeho krajan Pawel Staszek. Patrik Linhart bude tradičně juniorem a čtvrtým mužem základní sestavy se stane Jiří Štancl. Náhradnické číslo oblékne Miroslav Fencl.

Plzeňáci zůstávají na zemi v otázce ambicí s ohledem na fakt, že pardubické letiště Polákům příliš nechutná. Nicméně i oni mohou překvapit, jak už se jim to v letošním ročníku několikrát povedlo. Výběr Leopolda Klímy je stejný jako minulou středu. Andrzej Huszcza, Robert Mikolajczak, Filip Šitera, Zdeněk Simota a náhradník Vladimír Višváder.

Klubové ambice očima manažerů
Josef Laštovka, Pardubice
„Nastupujeme v nejsilnější možné sestavě a chceme rehabilitovat minulou středu. Máme základní kádr bez zahraničních hostů. V závodě uvidíme, jak se bude situace vyvíjet. A podle toho se budeme orientovat na další extraligy. Není totiž jiná možnost, než třikrát skončit před Slaným.

Milan Špinka, Praha
„Budeme dělat vše pro to, abychom udělali co nejlepší výsledek. Ale víš, jak to na závodech chodí. Přijeli jsme do Plzně v nejlepším laufu. A jak to tam dopadlo!? Ale snad už máme všichni smůlu vybranou. Bohouš si jí vybral v Plzni, Tonda ve Slaným, Pepíček taky. Jsou to prostě závody.

Milan Mach, Slaný
„Jedeme závodit a zkusit co nejlepší výsledek. Pardubice jedou v v nejlepší sestavě. Bez hostů, ale jinak komplet. Já jsem se svým týmem spokojen. Nechci říkat, že vyhrajeme, ale budeme to zkoušet. Pardubice jsou doma, jsou silný, ale zkusíme překvapit sami sebe.“

Leopold Klíma, Plzeň
„Co k tomu můžu říct? Poláci jedou v Pardubicích slabě. A tak je pochopitelné, jaký úspěch tam můžeme udělat. Ale Zdeněk vyhrál teď všechny své jízdy v Premier League a jen jednou vypadl na motor. Teď říká, že má připraven jeden speciální na Pardubice. Nový motor bude mít i Filip. Ale je to mladý kluk a extraliga je náročná. Nevím, s čím přijede Mikolajczak. Všechno tedy zbývá na dědkovi Huszczcovi. Jede jak z rychlíku. Zkusíme i Vlada, aby si nemyslel, že ho necháváme stát. Když skončíme třetí, v Pardubicích to bude velikánský úspěch.

Předběžné startovní listiny nahlášené včera v 19:15:

Pardubice 1 Aleš Dryml
  2 Tomáš Suchánek
  3 Lukáš Dryml
  4 Marián Jirout
  17 Hynek Štichauer
 
Praha 5 Antonín Šváb
  6 Josef Franc
  7 Richard Wolff
  8 Luboš Tomíček
  18 Pavel Ondrašík
 
Slaný 9 Patrik Linhart
  10 Jiří Štancl
  11 Pawel Staszek, PL
  12 Sebastian Ulamek, PL
  19 Miroslav Fencl
 
Plzeň 13 Andrzej Huszcza, PL
  14 Robert Mikolajczak, PL
  15 Zdeněk Simota
  16 Filip Šitera
  20 Vladimír Višváder

Aktuální extraligová tabulka:

1. Slaný 175 16
2. Pardubice 154 14
3. Praha 154 13
4. Plzeň 117 7

Foto: Pavel Fišer (digitální aparát Canon D Mark II)