Češi a Slováci v akci 480

Září je evidentně správný kámoš. Ve středu mohlo v Liberci rozhodnout o titulu extralize. Jenže ono je na domácí plochodrážní scéně důležité i tak. Naštěstí nebylo škrob a nechalo část své slávy i na říjen. Desátý měsíc je zatím daleko, zatím se musíme ohlédnout za působením našich závodníků na zahraničních oválech v uplynulém týdnu.

 

Na první start českého závodníka v cizí lize jsme museli čekat až do pátku. Adam Bubba Bednář prožívá vskutku mimořádný comeback na ovály po svém červnovém zranění. V německém Stralsundu výrazně pomohl svému Güstrowu k bundesligovému vítězství nad domácími v poměru 35:49, když skóroval jedenácti body s jedním bonusem (3 2 1 2 3).

Včerejší semifinálovou odvetu první polské ligy v Bydhošti vyhráli domácí v poměru 46:44. V součtu obou utkání všem měl vrch Rybnik. Jan Kvěch mu tentokrát dovezl třináct bodů se dvěma bonusy (2 1 1 3 2 1 3).

Semifinálové odvety prožila rovněž druhá polská liga. Rzeszow vyhrál nad Tarnowem také doma, nyní v poměru 56:34. Daniel Klíma nakonec stejně jako ve středu v Liberci nestartoval.

Adam Bubba Bednář zářil v německé bundeslize | ilustrační foto Pavel Fišer