Roman Čejka se rozloučil se svobodou na slánském ovále

Slaný – 13. května
Zase jej bylo plné depo! Jakoby živly nebyly jen čtyři, byť Platón přidal pátý, ale Antonína Dudka nemohl mít na mysli ani náhodou. Pojď do depa a vezmi si foťák. Tohle bude stát za to! Dělej, pojď! Někdy ve třináctém, patnáctém roce normálka, ale při včerejším dvaadvacátém ročníku Memoriálu Antonína Vildeho přece jen nečekaná věc. Pravda, Patrik Linhart stál před týdnem na pódiu v saské Míšni, ale Roman Čejka a Michal Dudek se do kombinéz nepřevlékali již pořádně dlouho.

Pod mostem slánského depa jako kdysi – Michal Dudek, Roman Čejka a Patrik Linhart | foto Eva Palánová
Michal Dudek a Roman Čejka se naposledy chystají do akce | foto Eva Palánová

Až teď v sobotu. Roman Čejka se totiž loučil se svobodou a jeho letitý kamarád Michal Dudek mu připravil speciální akci. Oba se v depu převlékli do svých kombinéz. Záhy se objevil rovněž Patrik Linhart.

Dopřáli si lehčí trénink. A po slavnostním nástupu patřil slánský ovál jen a jen jim. Roman Čejka si vzal venek, a když páska letěla k pochmurnému slánskému nebi, usadil se v čele. Michal Dudek se kočkoval s Patrikem Linhartem, ale nakonec dojel k šachovnicové vlajce v rukou Emila Gažiho druhý.

Výsledek ovšem nebyl vůbec, ale vůbec podstatný. Diváci si pohled na své skvělé závodníky užili. Patrika Linharta za řidítky ještě s velkou pravděpodobností uvidí, Michalu Dudkovi a Romanu Čejkovi zatleskali naposledy.

Roman Čejka, Michal Dudek a Patrik Linhart po startu | foto Eva Palánová