Miroslav Rosůlek byl uveden do Síně slávy

Slaný – 20. ledna
V Městském divadle ve Slaném se v pátek 20. ledna od osmnácti hodin konalo slavnostní vyhlášení ankety Nejúspěšnější sportovec roku 2022. Pravidelná akce v Královském městě Slaný má od roku 2014 již tradiční místo, kde již nejde o žádné body, branky ani vteřiny, ale o neformální setkání sportovců, funkcionářů a představitelů nejen města Slaný.

 

Slánský plochodrážní klub, který měl sportovní sezonu 2022 poměrně úspěšnou, nominoval do této ankety v jednotlivých kategoriích své následující zástupce:

jednotlivci – dospělí: Eduard Krčmář
kolektiv – dospělí: AK Slaný – mistři ČR M MČR dvojic (Eduard Krčmář – Robert Chmiel) jednotlivci – mládež: Karel Průša
kolektiv – mládež: AK Slaný – třetí místo M MČR juniorů –družstev (Bruno Belan – Matouš Kameník – Vojtěch Zamazal)
síň slávy: Miroslav Rosůlek
Eduard Krčmář na pódiu | foto Město Slaný

Z nominovaných slánských plošinářů se umístil Eduard Krčmář v kategorii jednotlivci – dospělí na bronzové příčce a potvrdil, že se pravidelně v této anketě umísťuje na pomyslném stupni pro vítěze.

Eduard Krčmář šel na pódium Městského divadla Slaný ještě jednou, aby převzal ocenění v kategorii Kolektiv – dospělí za úspěch slánského AK v Mezinárodním MČR dvojic, kdy zásluhou jeho a Roberta Chmiela putoval do Královského města další mistrovský titul.

Miroslav Rosůlek si užívá uvedení do Síně slávy | foto Město Slaný

Miroslav Rosůlek, ikona slánského plochodrážního sportu, se dočkal ocenění v kategorii Síň slávy. Před nastávajícím životním jubileem je to zasloužené ocenění za práci, jak v aktivní sportovní kariéře, tak i za nelehkou činnost na postu trenérském, kdy pro slánský klub vychoval celou plejádu jezdců. A rovněž mu není cizí, aby poradil i jezdcům mimo slánské barvy.