Filip Šitera by chtěl prodloužit mšenskou vítěznou šňůru

Mšeno – 13. října
Letošní sezóna ve Mšeně je kromobyčejná nejen třetím titulem extraligového celku. Ale také tím, že se při každém pořádaném podniku na nejvyšší stupeň vítězů pokaždé postavili borci se mšenskou vestou, a už šlo o jednotlivce či týmy. Filip Šitera by se rozhodně nebránil, kdyby tato tradice zůstala zachována i při sobotním třetím finále šampionátu republiky jednotlivců. Jenže aspirantů na vítězství přijede rozhodně víc.

„Doufám, že to tak zůstane i v sobotu,“ svěřoval se Filip Šitera magazínu speedwayA-Z po úterním přeboru na Markétě. „Motor mám připravenej‘. Chtěl jsem bojovat o titul, ale to skončilo v Divišově.“

Díky kolizi s Tomášem Suchánkem přišel v půlce srpna o důležité body, které mu nyní chybí. „Budu bojovat o to, co je reálný,“ přehodnocuje svůj původní záměr. „A to je třetí místo celkově. Pojedu závodit, chtěl bych určitě doma vítězství.“

Pražský závod otřásl s ambicemi jiných borců. V tomto ohledu mohl nejvíce láteřit Martin Málek, jehož neuvěřitelná série defektů srazila až na devátou příčku průběžného pořadí. Přitom příslušnost do finále 2012 si uchová jen nejlepší osmička a také reprezentační vesty se vedle postupu do finále FIM či UEM v daném šampionátu přidělují na základě pořadí v mistrovství republiky.

Boj o osmou příčku ovšem rozhodně v sobotu odpoledne nebude jediným magnetem divácké pozornosti. Třetí Tomáš Suchánek má náskok třech bodů od Václava Milíka a dalších pět ho dělí od domácího dua Filip Šitera – Jan Jaroš. Pardubičan však stále uchovává naděje na rozhodující útok na titul.

Jako vedoucí muž přijede do Mšena Aleš Dryml. Ten si zisk titulu stanovil jako jednu ze svých letošních priorit, avšak mítink pro něho rozhodně nebude procházkou po paloučku plném rozkvetlých růžích. A to nejen kvůli tradičně náročnější dráze, jejíž povrch vyhovuje jezdeckému naturelu domácích.

Na záda mu s odstupem jediného bodu dýchá Matěj Kůs, jemuž by oslovení dvojnásobný šampión dozajista lichotilo. A o dva body za ním číhá Tomáš Suchánek, jenž letos prožívá vskutku povedenou sezónu. V sobotu se ve Mšeně může stát cokoliv a těsto na pořádné drama snad ani nemůže být zaděláno lépe.

Startovní listina:

1 Zdeněk Simota, Praha
2 Václav Milík, Pardubice
3 Roman Čejka, Slaný
4 Martin Málek, Březolupy
5 Martin Gavenda, Praha
6 Tomáš Suchánek, Pardubice
7 Jan Jaroš, Mšeno
8 Eduard Krčmář, Slaný
9 Matěj Kůs, Praha
10 Jan Holub, Mšeno
11 Michal Dudek, Slaný
12 Ondřej Veverka, Praha
13 Pavol Pučko, Praha
14 Jaroslav Petrák, Pardubice
15 Aleš Dryml, Pardubice
16 Filip Šitera, Mšeno
17 Ondřej Smetana, Praha
18 Zdeněk Holub, Praha

Foto: Pavel Fišer (digitální aparát Canon EOS D Mark II)