Češi kralovali na stopětadvacítkách, v královské kubatuře se mohli na poháry pouze dívat

Toruň – 8. října
SCM v pátek vycestovalo do vzdálené polské Toruně na soustředění mládeže, ještě než napadne první sníh. Na programu byl v sobotu dopolední závod na dráze, která se jevila, jako ve výstavbě. Bez jakéhokoliv tréninku museli kolibříci ze sebe vydat maximum.

První jízda začala famózně! Jakub Ondroušek výhrál, porazil nejlepšího polského závodníka tohoto závodu (Pawel Przedpelski) a nejmladší Filip Šifalda dojel třetí před Konradem Kossmanem. Smutnější nálepku měla jízda číšlo tři, ve které měl pád slánský Daniel Halamka a dráhu opouštěl v péči lékaře s bolavým ramenem a čelistí. Pozdější vyšetření odhalilo zlomený krček v rameni.

Zajímavá jízda byla s číslem devět, ve které se setkali hned tři naši borci Zdeněk Holub, Michal Škurla a Patrik Mikel s polským Konradem Kossmanem. Exceloval Michal Škurla před druhým Mikelem a třetím Holubem, ale byla to jízda peprná.

Nakonec jsme viděli dva rozjezdy, jelikož shoda deseti bodů Jakuba Ondrouška a Patrika Mikela nemohla určit pořadí druhého a třetího místa a devět bodů Pawola Przedpelskieho Zdeňka Holuba čtvrté a páté místo. Češi nakonec obsadili všechny tři stupínky vítězů avšak vyhlášení se dočkali až v motoaréně, kde pro ně pořadatelé měli připravené krásné poháry.

Výsledková listina 125ccm:
1. Michal Škurla, 2. Jakub Ondroušek, 3. Patrik Mikel, 4. Pawol Przedpelski, 5. Zdeněk Holub, 6. Patryk Rydlewski, 7. Marcel Studzinski, 8. Patryk Sitarek, 9. Filip Šifalda, 10. Konrad Kossman, 11. Aureliusz Bielinski, 12. Daniel Halamka, 13. Mateusz Piernikowski.

Nejlepší dva závodníci z každé skupiny měli odpoledne předvést ukázkovou jízdu v Motoaréně Toruň, to se však nedodrželo.

Pak jsme se přesunuli podpořit starší kamarády do nádherné Motoareny Toruň, kde se šest českých borců pralo s deseti polskými. V závodech jsme viděli hodně pádů, naštěstí v polském provedení. Pawe³ Przedpelski nám dokonce předvedl dvojtou piruetu.

Nejlepší z českého týmu byl Eduard Krčmář, který obsadil páté místo. Smolařem byl Ondřej Smetana, který v jedné jízdě tři kola vedl. V poslední zatáčce mu praskl řetěz a do cíle ho už všichni předjeli a celkově skončil na patnáctém místě.

Také Roman Čejka měl smůlu. V předposlední jízdě mu odešel motor a do poslední rozjížďky už nenastoupil a celkově skončil dvanáctý. Standardní výkon předvedl Michal Dudek, který obsadil sedmé místo a Michal Škurla osmé místo. Zdeněk Holub měl skvělé starty, ale to nestačilo a proto obsadil šestnácté místo .

Výsledková listina 500ccm:
1. Lukasz Sowka (Ostrow) 15, 2. Krystian Pieszczek (Gdaňsk) 14, 3. Damian Adamczak (Bydgoszcz) 12, 4. Bartosz Pietrykowski (Toruň) 11, 5. Eduard Krčmář (Slaný) 11, 6. Lukasz Przedpelski (Toruň) 10,
7. Michal Dudek (Slaný) 8, 8. Michal Škurla (Praha) 7, 9. Pawel Przedpelski (Toruň) 6, 10. Radoslaw Maluch (Pi³a) 5, 11. Karol Jozwik (Bydgoszcz) 4, 12. Roman Čejka (Slaný) 4, 13. Patryk Ruminski (Toruň) 4, 14. Bartosz Bietracki (Bydgoszcz) 3, 15. Ondřej Smetana (Praha) 3, 16. Zdeněk Holub (Praha) 3, 17. Mateusz Kwiatkowski (Toruň) 0.

Po závodech jsme jeli do hotelu a těšili se na sledování finále Grand Prix, alespoň prostřednicvím televize.

Foto: Jiřina Šifaldová