Češi a Slováci v akci 431

Září se už třese touhou rozdělovat domácí tituly. Petr Chlupáč a Daniel Klíma o tom před zítřejším vyvrcholením české juniorky vědí své. Ať už se na Markétě bude radovat ten nebo onen, podívaná bude dozajista stát za to. I když vaši peněženku nebude stát ani kačku, protože pražský klub nebude vybírat vstupné. A pak to půjde v rychlém sledu. Juniorská družstva ve Slaném, velký mistrák v Plzni, exraliga v Liberci, malé kubatury nepočítaje. Raději však zabrzděme a otočme se za uplynulým týdnem, kterak se našim borcům vedlo v zahraničí. Protože Hynek Štichauer po slánském pádu raději vynechal doprovodný dlouhodrážní závod německého šampionátu sajdkár v Berghauptenu, půjde o ryze polskou záležitost.

 

Martin Vaculík se utká o polský titul | foto Karel Herman

Vezměme to od nejvyšší extraligy. Gorzow si včera přijel do Czestochowej pro vítězství v semifinále play-off v poměru 42:48. Tím pádem postoupil do finále, v němž se o titul utká s Lublinem. Martin Vaculík se blýsknul čtrnácti body se dvěma bonusy (2 3 3 2 2 2). Slovákův skalp získali jen Jakub Miskowiak a Kacper Woryna.

Semifinálové odvety včera zažila rovněž první liga. Bydhošť doma sice porazila Zielonou Goru 47:43, jenže do duelu o první místo postoupili její hosté. Jan Kvěch inkasoval pět bodů (1 2 0 2). Druhým finalistou je Krosno, které doma překonalo Lodž 50:40. Václav Milík mu k triumfu pomohl dvanácti body se dvěma bonusy (2 3 3 3 1).

Václav Milík a Jan Kvěch pojedou finále první polské ligy proti sobě | foto Petr Makušev (SportPhoto)