Finsko porazilo Rusko

Pardubice – 2. října
V nedělním žáru by zřejmě vůbec nikdo ani nevzdechl po zimě. Jenže povědomý klobouk se zaschlými ledařskými hřebíky připomněl, že slunečné počasí, které si v posledních dnech užíváme, patří už do babího léta. Jan Pecina bývá tradičním návštěvníkem Zlaté přilby, ale letos tady nebyl jenom v roli diváka. Celá ledařská parta jednala o odpovědích pro paní Zimu, která se už záhy zeptá, co dělali v létě.

Bohužel mezi nimi chyběl Andrej Diviš. Maličký bojovník, který letos dobyl oba domácí tituly a s národním týmem stanul na bronzovém stupínku mistrovství světa, si z ošklivého pádu při motokrosu v Kramolíně odnesl problematikou frakturu ruky.

Hlavním bodem setkání byly volba lokality pro soustředění před sezónou. Místo Ruska se nakonec osmička závodníků objeví v Ylitorniu na severu Finska. Jouni Seppänen tady pořádá soustředění pod vedením exmistra světa Jarmo Hirvasoji na zamrzlém jezeře, které Rusku konkuruje především v otázce ceny.

Třináctičlenná česká výprava se na cestu vypraví už první prosincový den, přičemž tréninkový den je rozložen mezi 3. a 6. prosincem.

Složení české výpravy na soustředění v Ylitornio, 3. – 6. prosince:
Lukáš Volejník, Radek Hutla, Lukáš Hutla, Robert Růžička, Jan Pecina, Martin Běhal, Petr Klauz a Jan Klauz.

Foto: Antonín Škach