Konec srpna přichází s tradiční Zlatou přilbou SNP

Žarnovica – 24. srpna
Źarnovická Zlatá přilba SNP je nejstarší motoristický podnik na Slovensku. Neměla vždy na růžích ustláno, historie jí kladla do cesty různé překážky. A to nejen v letech dávno minulých, ale i v poslední době, stačí jen připomenout fatální déšť roku 2008 či kovidové restrikce. Nedělnímu pokračování by však nemělo stát nic v cestě.

 

Nástup při Zlaté přilbě SNP je tradičně velmi okázalý | foto Karel Herman

Tradiční termín poslední srpnové neděle je symbolický vzhledem k datu vypuknutí slovenského odporu proti fašistickému Německu, ale zároveň pro pořádající AMK Žarnovica. Stejné datum vyhrazený pro celou škálu dalších plochodrážních mítinků po celé Evropě.

Kompletní startovní listinu proto není možné ještě zveřejnit. Jistý je fakt, že nepojede Martin Vaculík, ačkoliv má již zelenou od lékařů. Po wroclawské velké ceně totiž pokračuje finálová série polské ligy. Slovenskou plochou dráhu bude zastupovat pouze Jakub Valkovič, kdežto z Čech dorazí Eduard Krčmář, Matouš Kameník a Petr Chlupáč.

konkurenci se jim postarají plochodrážníci z dalších sedmi zemí. Definitivní uzávěrka se čeká během pár následujících hodin. Závody budou mít jako tradičně bohatý doprovodný program. Vstupenky jsou stále k mání v předprodeji, či coby výhra v soutěži pořadatele.

Aktuální podoba startovní listiny 58. Zlaté přilby SNP v neděli:

Česká republika: Petr Chlupáč, Matouš Kameník, Eduard Krčmář
Dánsko: Bastian Borke
Lotyšsko: Ričards Ansviesulis
Maďarsko: Norbert Magosi, Denis Fazekas
Polsko: Robert Chmiel, Jakub Krawczyk, Jakub Sroka, Piotr Swiercz, Sebastian Szostak
Slovinsko: Matic Ivačič, Miran Praznik, Nick Škorja
Itálie: Michele Castagna
Ukrajina: Marko Levišin
Slovensko: Jakub Vakovič