Zeptejte se: Jiřího Štancla

Praha – 25. listopadu
Jako syn slavného otce měl k plochodrážnímu sportu vždycky blízko. Už ve svých devatenácti se zabydlel v prestižní britské lize. V ní vystřídal několik klubů a v posledních několika sezónách je hlavní oporou týmu ze skotského Glasgow. Zatímco na začátku kariéry pravidelně cestoval na kontinent a startoval také v mistrovství světa, v současnosti je pro něho hlavní těžiště Velká Británie. Jiří Štancl je dalším z plejády českých závodníků, jenž magazínu speedwayA-Z přislíbil exkluzivní rozhovor. A také tentokrát do něho svými otázkami mohou vstoupit rovněž naši čtenáři.

Zimní přestávku tráví Jiří Štancl v Čechách. Sportovní fanoušci se s ním mohou setkat v ochozech hokejových stadiónů. Minulou sobotu se byl podívat v Sazka aréně na freestylové show. „Z prvních dvaceti minut jsem byl zklamanej,“ svěřil se svými dojmy Jiří Štancl. „Jen představovali jezdce a nevyužívali obě strany. Adrenalinové sporty se mi líbí a ve vyprodaný Sazka aréně to nakonec bylo skvělý. Často jsem nevěřil, že to z toho skoku dobrzdí.“

Chcete-li se Jiřího Štancla na něco zeptat, jednoduše vložte svou otázku do komentáře tohoto článku. Rozhovor je naplánován na příští sobotu, takže uzávěrka čtenářských příspěvků bude v pátek 3. prosince ve 12:00.

Foto: Karel Herman (na materiálu Fujifilm dodaném redakci firmou Ultralab a syn Praha www.ultralab.cz)