Chabařovice poráží personální krizi

Chabařovice – 17. června
Jsme Češi, nikdy se nevzdáme, rozumíte, nikdy. Tato slova rezonovala na sklonku května v souvislosti s osmdesátým výročím odstranění nechvalně proslulé nacistické svině. Poselství několika slov je však možné interpretovat i pro naši plochou dráhu. Její aktuální problémy ohryzaly silné lano držící Memoriál Jiřího Hurycha do průměru slaboučké nitě. Ta však nepraskla, takže na ústeckém předměstí se zítra bude závodit jak dopoledne, tak po obědě.


Tipujte:

Kdo vyhraje sobotní Memoriál Jiřího Hurycha v Chabařovicích?

View Results

Loading ... Loading ...

Dopoledne kolibříci

Karel Průša (dále od čočky) a Petr Marek jsou velkými adepty na vítězství v zítřejším klání stopědvacítek | foto Antonín Škach

Dopoledne je na pořadu dne další kolo šampionátu stopětadvacítek. Přihlášeno je osm závodníků, přičemž o hrot aktuálního pořadí bude domácí Petr Marek zápolit se slánským Karlem Průšou. Setkají se spolu již v rozjížďce s číslem jedna.

A tak je nad slunce jasné, že jeden z nich ztratí minimálně bod, což se stane roznětkou pro drama dalších rozjížděk. Jedna jediná nepovedená rozjížďka může otočit vývoj závodu naruby, navíc forma všech kolibříků se lepší závod od závodu.

Odpoledne klasika

Startmaršál David Gacksch naposledy odstartoval symbolickou jízdu pro Jiřího Hurycha s Martinem Gavendou, Pavlem Kuchařem a Milanem Dobiášem před třemi lety | foto Antonín Škach

Včera tomu bylo přesně jednatřicet let. Pro mladíky je to něco jako doba od velkého třesku či posledního velkého lovu mamutů. Pamětnici však nezapomínají na Jiřího Hurycha a jeho nešťastnou havárii při pouťáku na trávě ve francouzském Miramontu.

Ve dvou posledních sezónách se proti Memoriálu Jiřího Hurycha postavilo všechno, co jsme museli překonat v souvislosti s koronavirem. Současné personální trable spojené s konci kariér či zraněním jsou mnohem palčivější problém. Nicméně Chabařovice si po třiceti letech od prvního ročníku svůj tradiční podnik nenechaly vzít.

 


Vzpomínka na Jiřího Hurycha je stále živá | foto Lubomír Hrstka

Kdo byl Jiří Hurych


 

Závod zítra, verdikt ve čtvrtek

Nesmírně symbolický snímek – Michal Pospíšil, někdejší chabařovický závodník, bude šroubovat na motocyklech Petr Chlupáče, avšak Jaroslav Petrák bude pražského juniora prohánět na ovále | foto Pavel Fišer

Posledním omluveným ze zítřejšího závodu se stal Daniel Klíma. Pražský draveček musí v roli náhradníka do Krška na evropské challenge. Ačkoliv se startovní listina posílila o trojici dvěstěpadesátek, zůstalo v ní devět jmen.

Ke slovu proto přichází speciální rozpis, v němž osm nejlepších po základní části postoupí do semifinále. Čtyři nejlepší skončí ve finále, jehož výsledky stanoví pořadí na pódiu. Jak, a zda vůbec se bude závod počítat do českého přeboru, rozhodnou členové komise ploché dráhy ve čtvrtek.

Startovní listiny chabařovické soboty:

Mistrovství republiky 125 na krátké dráze:
1 Petr Marek, Chabařovice
2 Karel Průša, Slaný
3 Roman Štola, Mariánské Lázně
4 Štěpán Melč, Plzeň
5 David Hofman, Pardubice
6 Štěpánka Nyklová, Slaný
7 Marián Jirout, Pardubice
8 Luboš Hromádka, Pardubice
9 neobsazeno
Memoriál Jiřího Hurycha:
1 Matěj Frýza, Plzeň
2 Bruno Belan, Slaný
3 Štěpán Ševčík, Divišov (250 ccm)
4 neobsazeno
5 Jan Hlačina, Pardubice (250 ccm)
6 Matouš Kameník, Divišov
7 Adam Nejezchleba, Divišov (250 ccm)
8 Vojtěch Zamazal, Slaný
9 Jaroslav Petrák, Pardubice
10 Petr Chlupáč, Praha