V Divišově se pojede o tři poháry

Divišov – 12. srpna
Na plochodrážním stadionu v Divišově tuto sobotu opět zavoní metyl a zaburácejí plochodrážní motory. Na programu je finále mistrovství České republiky jednotlivců a nadstavbový bonbonek v podobě osmého ročníku Memoriálu Josefa Leifra. Ani nová malá dráha však nebude zahálet. Na ní se představí závodníci nejnižší české plochodrážní kubatury při mistrovství České republiky 125ccm na malé dráze.

Program odstartují jezdci nejnižší kategorie ve třináct hodin, kdy si odjedou základní část závodu, aby pak ti nejlepší ukázali své umění divákům ve finálových jízdách v průběhu závodu pětistovek, který začne slavnostním nástupem ve 14:30.

Mezi největší aspiranty na první vítězství patří úřadující mistr České republiky Matěj Kůs, kterému však divišovská dráha tak úplně nesedí. Protože však tento rok chce obhájit titul, dorazil do Divišova v průběhu tohoto týdne si zatrénovat.

Spolu s ním si přijeli doladit formu i Zdeněk Simota, úřadující mistr republiky dvojic, a Pavol Pučko. Bohužel do hlavního závodu nenastoupí jeden z velkých favoritů Lukáš Dryml,vítěz divišovského mistrovského závodu z roku 2009 , který měl v Anglii těžký pád, při kterém si zlomil stehenní kost. Jeho bratr Aleš však jistě bude chtít jeho místo na stupních vítězů převzít. A tak se mají diváci v Divišově tuto sobotu jistě na co těšit.

Kvůli náběhu na zápal plic nepojede ani Ondřej Veverka, zatímco Jaroslav Hladký ukončil kariéru, takže ve startovní listině došlo k posunům.

HBC fans si pro letošní osmý ročník Memoriálu Josefa Leifra úmyslně vybrali první finálový závod mistrovství České republiky jednotlivců, což je záruka kvalitního startovního pole a divácké podívané. Nadstavbový závod se uskuteční ihned po skončení hlavního závodu. Pojede se na tři jízdy, dvě semifinále a jedno finále.

Startovní listinu vybere pořadatel. Zpravidla to bývají nejlepší jezdci závodu. Zajímavostí Memoriálu je i skutečnost, že v předešlých sedmi ročnících se nikdy nikomu nepodařilo zvítězit dvakrát. A tak se uvidí, zda se na divišovské dráze někomu podaří získat tuto trofej podruhé.

Startovní listina – 1. finále MR jednotlivců:

1 Aleš Dryml, Pardubice
2 Jan Holub, Mšeno
3 Tomáš Suchánek, Pardubice
4 Jaroslav Petrák, Pardubice
5 Eduard Krčmář, Slaný
6 Michal Dudek, Slaný
7 Václav Milík, Pardubice
8 Jan Jaroš, Mšeno
9 Pavol Pučko, Praha
10 Martin Gavenda, Praha
11 Martin Málek, Březolupy
12 Matěj Kůs, Praha
13 Hynek Štichauer, Pardubice
14 Filip Šitera, Mšeno
15 Zdeněk Simota, Praha
16 Roman Čejka, Slaný
17 Ondřej Smetana, Praha
18 Zdeněk Holub, Praha

MR 125 na krátké dráze:

1 Michaela Krupičková, Liberec
2 Michal Škurla, Praha
3 neobsazeno
4 Zdeněk Holub, Praha
5 Lukáš Kovařík, Praha
6 Filip Hájek, Praha
7 Patrik Mikel, Praha
8 neobsazeno
9 Jakub Ondroušek, Chabařovice