Češi a Slováci v akci 393

I na samotném sklonku října se stále děla spousta akcí spojených s plochou dráhou. V Divišově pořádali den otevřených dveří, v Kostěnicích Srandamač. Pražské Letňany viděly sport levých zatáčce v mnoha podobách a v Malých Kyšicích se setkali bývalí závodníci Rudé hvězdy. Lukáš Hutla dostal souhlas AČR se svou účastí ve švédské lize za Gävle. O tom všem již byla nebo bude na stránkách magazínu speedwayA-Z řeč. Nicméně ani dnes nemusíme uhýbat z tradice tradičních kompilací magazínu speedwayA-Z, protože za hranice se vypravil chabařovický kolibřík Petr Marek.

 

Sice nezávodil, ale v sobotu si užil vydatný prosluněný trénink v Lipsku. Na skvěle připraveném ovále byl od půl jedenácté až do sedmnácti hodin a pořadatelé mysleli i na občerstvení. Pod dohledem zkušenějších závodníků, kteří trénink sledovali v rolích diváků, dopoledne odjel čtyři série po devíti kolech se třemi starty.

Petr Marek si závěr sezóny vylepšil o dlouhý trénink v Lipsku | foto Pavel Marek

Po hodinové pauze následovaly další čtyři série po devíti kolech se třemi starty, tedy dohromady sedmdesát dva kol. „Převody jsme měli sladěné a motor čtyřventil šlapal, jak měl, bez poruchy a stále Petr za to tahal na plný plyn,“ vypráví závodníkův otec Pavel. „Motorka jela jako raketa. Přihlížející a ostatní účastníci tréninku Petra chválili, jak pěkně ovládá motocykl a nebojí se za plyn tahat. Měl jsem z toho velmi dobrý pocit a jsme rádi, že jsme se mohli na pozvání v Německu tréninku zúčastnit“

Petr Marek dostal příslib, že si tréninku může v příští sezóně zopakovat, navíc i v roce 2022 bude v Německu opět závodit. V neděli přišla na řadu údržba motocyklů a také brigáda na stadiónu v Chabařovicích s odhazování antuky od mantinelu a hrabání listí.