Mariánské Lázně čekají dva závodní víkendy

Mariánské Lázně – 4. září
Dění na lázeňském kilometru mělo být původně dvoudenní. Nicméně přeložení německého šampionátu na dlouhé dráze na příští víkend udělalo nad podobným plánem křížek. Závodit se bude nakonec příští sobotu a nedělí a přespříští sobotu. Závodníci s dlouhodrážními motocykly mají stále možnost tréninku před mistrovstvím republiky či poslední šanci pořídit si motor GM nizozemského původu.

 

Kolibříci – na snímku Karel Průša (2), Oliver Schmida (1) a Štěpánka Nyklová (3) – otevřou zářijový program v Mariánských Lázních

V sobotu 11. září bude areál patřit kolibříkům. Stopětadvacítky dopoledne pojedou další podnik svého šampionátu republiky na malých oválech a odpoledne bude vyhrazeno pro jejich sérii PRO-TEC Speedway Mini Cup.

Druhý den nastoupí flat trackeři a čtyřkolkáři. Na kilometrový ovál mohou vyrazit také plochodrážníci, jimž AMK Mariánské Lázně umožní trénink. Další podrobnosti jim ochotně sdělí Karel Kadlec, jenž má na prodej motor GM od Sjoerda Rozenberga za 1200 euro. Zájemci mohou volat na telefonní číslo 602 427 182.

Josef Franc vyhrál český titul na dlouhé dráze již šestkrát

Konečně následující sobotu, tedy 18. září bude v Mariánských Lázních korunován český šampión na dlouhé dráze. Karel Kadlec má v kostce startovní listinu, v níž najdete pět českých jmen. Vedle ikon našeho long tracku Josefa France, Martina Málka a Hynka Štichauera v ní nechybí Lukáš Hromádka. Svou premiéru si odbude Jaroslav Petrák, který dokonce aspiroval na post náhradníka světového challenge v Pardubicích.

Právě po něm Stephan Katt komentoval své vyřazení z finále mistrovství světa odvážným prohlášením, že by se chtěl letos stát německým i českým mistrem. Závod doprovodí evropská série veteránů, jichž však letos bude pomálu. Speciálně Britům se cesta na kontinent komplikuje kvůli kovidovým opatřením. A také, kdo by si pořizoval mezinárodní licenci na jediný podnik na podzim?

 

Foto: Antonín Škach a Pavel Fišer