Letošní přebor se uzavře pod hradem Šostýn

Kopřivnice – 3. září
Třicet. Budeme-li počítat Václava Milíka, který se zjara musel omluvit kvůli zranění. Přesně tolik závodníků se doposud objevilo v českém přeboru. V neděli se seznam rozšíří o dvě další jména. Seriál totiž vrcholí v neděli v Kopřivnici, která se pořadatelství ujala místo Liberce, a ve startovní listině figurují i dva Slováci.


Tipujte:

Označte trojici nejlepších kopřivnického přeboru:

View Results

Loading ... Loading ...

Daniel Klíma (žlutá) se ve středu v Pardubicích musel dostat před Jaroslava Vaníčka (červená)

Jakub Valkovič prožívá svou první seniorkou sezónu, jejíž důsledky v počtu závodů umocňují ještě opatření v boji s kovidem. Podobně je na tom i Rastislav Cíferský, jenž se objevil na závodech polských amatérů v Liberci a nyní jej čeká přebor.

Seriál již nemá takovou důležitost jako na jaře, kdy byl pupkem české ploché dráhy a přinášel vodítko pro reprezentační nominace. Také kvalifikační poslání pro první finále v Plzni přebor již splnil, nicméně zbývá vyřešit otázku přeborníka.

Na hrotu aktuální klasifikace se hřeje Daniel Klíma. Petr Chlupáč je za ním pozadu o osm bodů, Hynek Štichauer ztrácí dalších šest, zatímco Jan Macek na pardubického vousáče postrádá další čtyři bodíky. Než začnete skloňovat podstatné jméno formalita, uvědomte si, že jakmile se vyjede na ovál, jde o takové slůvko vesměs až v poslední řadě.

Jaroslav Petrák (bílá) v urputném duelu s Pavlem Kuchařem (červená)

Každopádně plochodrážní expres tohoto týdne zastaví v zajímavé konečné stanici. Řady favoritů totiž rozšiřuje Martin Málek a kopřivnický ovál posiluje závodnický apetit Jaroslava Petráka. Vyloučené není ani obligátní překvapení, stačí jen vzpomenout, jak Jaroslav Vaníček v úterý v Praze a ve středu v Pardubicích nedbal majitelů větších závodnických jmen, než je jeho.

Startovní listina kopřivnického přeboru v neděli:

1 Rastislav Cíferský, SK – Žarnovica
2 Jakub Exler, Praha
3 Radek Bambuch, Kopřivnice
4 Jakub Valkovič, SK – Žarnovica
5 Daniel Klíma, Praha
6 Jan Jeníček, Pardubice
7 Jaroslav Vaníček, Praha
8 Petr Chlupáč, Praha
9 Jaroslav Petrák, Pardubice
10 dodatečně
11 Hynek Štichauer, Pardubice
12 Martin Málek, Březolupy
13 Jakub Sazovský, Kopřivnice
14 Michal Baštecký, Praha
15 Daniel Šilhán, Pardubice
16 Jan Macek, Praha
Díru do světa už letos díky přeboru udělat nelze, ale v neděli nás dozajista čekají krásné závody

Foto: Karel Herman