Rudolf Grepl slaví narozeniny

Štětí – 12. srpna
Mezi nejslavnější období na ploché dráze ve Mšeně patří léta 2008 až 2012. Mšeno v této době získalo třikrát titul mistra české republiky družstev v extralize. K tomu i titul mistra české republiky dvojic. V tomto období šéfoval klubu a šéfuje dodnes Rudolf Grepl. Ruda tomu v té době věnoval vše, čas i finance. Miloval a dodnes miluje tento sport levých zatáček. Jeho zásluhou za klub ve Mšeně jezdili takoví borci jako Poláci Gzregorz Walasek, Piotr Protasiewicz, Norbert Kosciuch a mnoho dalších známých jezdců. Největším trumfem byla několikaletá účast čtyřnásobného mistra světa, Američana Grega Hancocka. Dokázal přitáhnout diváky do ochozů a měl obrovský vliv na výborné výkony spolujezdců v mšenském klubu.

 

Ruda Grepl je klidný, rozvážný a také spravedlivý člověk. Je také hodně kamarádský a je proto velmi oblíbený. Byl v mládí velikým a úspěšným sportovcem. Ve Mšeně dokázal stmelit výbornou partu členů klubu. Ve Mšeně se nyní nezávodí, a i to dokazuje, že mnoho věcí stojí právě na něm. Byl jsem s ním na dovolené v Austrálii, a také v Itálii v Římě a Vatikánu. Lepšího partáka jsem zatím při cestování neměl. Když si ještě nyní s odstupem vzpomenu, jak jsme učili Australany říkat řezaný pivo, směju se ještě dnes. Také rád vzpomínám, jak jsme se koupali v oceánu v Sydney.

Trochu mi připomínal plavce Venclovského. Když se vracel z vysokých vln, přivítal jsem ho slovy: ,,Já su tak štastnej“.  Ruda vypadá skvěle, což potvrdil 22. května na závodech v Pardubicích sám Greg Hancock, který se závodu zúčastnil. Ve čtvrtek 12. srpna oslaví Rudolf Grepl 78 let. Vůbec na ně nevypadá.

Vážený Rudo, přeji Ti k narozeninám mnoho zdraví, klidu a pohody. Totéž přeji celé Tvé rodině, kterou tak miluješ. Troufám si popřát i za ostatní fandy ploché dráhy, pokud tak dovolí. Díky Rudo za krásné období prožité ve Mšeně, i kdekoliv jinde. Věřím, že s Tebou opět vyrazím do světa a prožiji nádherné okamžiky v Tvé přítomnosti. Připíjím na Tvé zdraví, kamaráde, zůstaň tak dobrým člověkem, jako jsi dosud.