Matěj Kůs bude navržen na divokou kartu

Praha – 15. dubna
Lhůta pro podání návrhu na divokou kartu pro každou Grand Prix byla ze dvou měsíců snížena o polovinu. Z Prahy tudíž oficiální nominace ještě neodešla. Petr Ondrašík se však magazínu speedwayA-Z svěřil, že jejich kandidátem je Matěj Kůs.

„Chceme ho navrhnout jako mistra republiky,“ komentoval Petr Ondrašík volbu svého klubu pro Grand Prix České republiky 28. května. „Pro nás je to nejlepší volba. Je to mladý závodník s kariérou před sebou. Grand Prix mu pomůže v získání dalších zkušeností a také, aby si udělal jméno.“

Nad otázkou dvojice náhradníků ovšem Petr Ondrašík jen pokrčil rameny. „Tady je to složitější,“ řekl. „Rozhodne se během čtrnácti dnů.“

Matěj Kůs a Speedway Grand Prix:
Matěj Kůs poprvé nakoukl do světa velkých cen v roce 2007, kdy absolvoval Grand Prix České republiky v roli náhradníka. V jediné své rozjížďce nebodoval.

O rok později se s ním počítalo opět jako s náhradníkem pro Prahu, avšak v případě, že by se Luboš Tomíček, nominovaný na divokou kartu, dostal do závodu z titulu svého postavení stálého náhradníka seriálu. To se ovšem nestalo, takže jméno Matěje Kůse nebylo v programu ani vytištěno, ani dopisováno dodatečně.

Matěj Kůs dostal divokou kartu na českou velkou cenu poprvé předloni. Se ziskem jednoho bodu obsadil šestnáctou příčku. Druhá divoká karta přišla loni, kdy opět skončil šestnáctý, avšak se ziskem třech bodů.

Foto: Pavel Fišer (digitální aparát Canon EOS D Mark II)