Hynek Štichauer a Václav Milík jezdili plochou dráhu v České Třebové

Česká Třebová – 22. prosince
V dobách minulých nebývala Česká Třebová z hlediska motoristického sportu tak mrtvým městem jako nyní. Místní pořadatelé pořádali závody silničních motocyklů na třech různých tratích, závody automobilů do vrchu na dvou kopcích, dlouhé terénní závody ležících na tehdy už vyhraňující se hranici mezi motokrosem a soutěží, později dvoudenní endura či alespoň cyklotrial. Plochá dráha tu však byla popelkou, by se v padesátých letech spekulovalo o výstavbě oválů a o dekádu později se speedway začal okolo fotbalového hřiště vskutku budovat. Až předevčírem tady jezdili plošinu Hynek Štichauer a Václav Milík. Místo dodávek sem ovšem přijeli vlakem a před závodem si dokonce připili kalíškem slivovice, kterou do redakčního baru přispěl Patrik Mikel.

Hynek Štichauer se totiž rozhodl, že na exkluzivní rozhovor s magazínem speedwayA-Z dorazí přímo do redakce. A udělá si přitom výlet vlakem, kterým necestoval už od školních let. A Václav Milík se k němu připojil, když si své železniční putování prodloužil až ze zastávky Chvaletice.

Oba pardubičtí závodníci si zahráli starší deskovou hru Plochá dráha motocyklů a ochotně zapózovali před objektivem fotoaparátu. A naši čtenáři se už nyní mohou těšit na dva exkluzivní rozhovory ještě v tomto roce.

Foto: Eva Palánová