Juniorská družstva a stopětadvacítky bojují dnes v Pardubicích

Pardubice – 29. června
Úvodní ouvertura šampionátů juniorských družstev a stopětadvacítek se utopila v divišovském bahně, takže se dnes v pardubickém Svítkově uskuteční druhý podnik obou šampionátů. V dnešním klání stojí oba pražské týmy. Nahradí je Žarnovica a Pardubice, což by mohlo boj o vítězství ještě více přiostřit.

Leadery průběžné klasifikace prozatím jsou Filip Šitera a Antonín Galliani, které v juniorských družstvech spojuje plzeňská vesta. Před třemi týdny na plzeňských Borech nenašli ani v jedné rozjížďce přemožitele.

O to víc se soupeři těší dnes do Svítkova, kde budou mít příležitost získat jejich skalp. Především Věroslav Kollert s Patrikem Linhartem, protože právě liberecký junior dobře ví, jak důležitý k lepšímu umístění na závěrečných stupních vítězů je každý bod.

Na domácí dráze budou dozajista zlobit i domácí. V Labi ještě neuplynulo moc vody od patnáctibodového maxima Hynka Štichauera ve svítkovské zastávce juniorského mistrovství. A svítkovskou dráhu má dobře najetou i Matyáš Hlaváček.

V plné síle pojedou opět Březolupy. V Plzni je dostával na bednu hostující Hynek Štichauer, ovšem večer přebere tuto úlohu Martin Málek. A Martin Gavenda mu dozajista bude dobrou oporou.

Šampionát juniorských družstev si poprvé ochutná Slovák Martin Vaculík. Křivka jeho výkonů pokračovala opět vzestupně v Březolupech. Jeho problémem však je skutečnost, že barvy Žarnovice hájí sám jako voják v poli. V neděli si jeho otec Zdeno domlouval hostování s pardubickým Pavlem Fuksou. Malinký háček tkví ovšem v tom, že Pardubice dnes závodí, takže jeho body se Žarnovici nebudou počítat do závěrečné klasifikace.

V Plzni se do hry o stupně vítězů zapojili rovněž Zdeněk Šuranský s Adamem Vandírkem. Dnes si to určitě budou chtít zopakovat. Zato Chorvaté z divišovsko – goričanské koalice na Borech jen paběrkovali. Tentokrát by se však měl objevit i Jurica Pavlič, vítěz sobotního Memoriálu Josefa Kampera v rakouském Natsbachu.

Stopětadvacítkám prozatím letos udávají tón slánští závodníci. V Plzni vyhrál Roman Čejka před Radimem Chodem. A v první čtyřce se objevují stejná jména jako loni, tedy Jaroslav Slavata a Martin Wasyliw. Úřadující šampión Pavel Pučko je prozatím šestý. V prvním závodě totiž startoval bezprostředně po rekonvalescenci s otřesem mozku. A navíc jeho otec v garáži objevil, že se na motocyklu neotevíral naplno plyn.

Předpokládaná startovní listina:

Pardubice Hynek Štichauer, Matyáš Hlaváček
Divišov/Goričan Jurica Pavlič, Zoltan Strahija
Plzeň Filip Šitera, Antonín Galliani
Březolupy Martin Málek, Martin Gavenda
Žarnovica Martin Vaculík, Pavel Fuksa (host)
Mšeno Zdeněk Šuranský, Adam Vandírek
Slaný Patrik Linhart, Věroslav Kollert
Aktuální tabulka: závody malé body velké body
1. Plzeň 1 30 7
2. Slaný 1 24 6
3. Březolupy 1 20 5
4. Mšeno 1 17 4
5. Praha 1 1 15 3
6. Divišov/Goričan 1 12 2
7. Praha 2 1 8 1
NC Žarnovica 0 0 0
NC Pardubice 0 0 0

Startovní listina M ČR 125 ccm:

1 Roman Čejka, Slaný (25)
2 Radim Chod, Slaný (22)
3 Jaroslav Slavata, Markéta Praha (20)
4 Martin Wasyliw, Mšeno (18)
5 Michal Dudek, Slaný (16)
6 Pavel Pučko, Markéta Praha (14)
7 Petr Vaic, Plzeň (12)
8 Jiří Benda, Slaný (10)
9 Jakub Fencl, Markéta Praha (0)

Legenda: startovní čísla jsou přidělena dle aktuálního pořadí v šampionátu a v závorkách jsou průběžné body.

Foto: Pavel Fišer a Antonín Škach (na materiálu Fujifilm dodaném redakci firmou Ultralab a syn Praha www.ultralab.cz)