Červenec přinese v severních Čechách plochodrážní žně

Chabařovice – 24. června
Po mnoha měsících půstu se plochodrážní fanoušci ze severu Čech v červenci dočkají satisfakce. Vedle renesance ploché dráhy v Liberci se poprvé od předloňského června bude závodit rovněž v Chabařovicích poblíž Ústí nad Labem. Příští víkend se tam uskuteční pátý podnik juniorského šampionátu. Vedle něho se pojede také mistrovské klání stopětadvacítek a vrcholem se stane vložená jízda o 14. Memoriál Jiřího Hurycha. Jak magazín speedwayA-Z zjistil, pořadatelé připravili pro diváky také další novinky, které u nás nemají obdoby.

V zahraničí bývají běžným jevem autokina, v nichž posádka může sledovat film na plátně přímo ze sedadel svého vozu. V Chabařovicích se rozhodli, že něco podobného zavedou také na ploché dráze.

Program juniorského šampionátu s kvalifikací, závod stopětadvacítek a Memoriál Jiřího Hurycha v sobě už sám o sobě zahrnuje úctyhodný počet rozjížděk. Pro diváky však budou ještě připraveny ukázkové jízdy ploché dráhy automobilů.

Lidé v ochozech by tedy v žádném případě neměli zažít nudu. Pořadatelé slibují, že o ně bude postaráno opravdu ve všech směrech. Dokonce zřídí hlídané parkoviště pro motocykly, aby se jejich majitelé nemuseli během závodů obávat o osud svých miláčků.