V Liberci se v sobotu usilovně trénovalo

Liberec – 23. června
Celých pět hodin, od devíti ráno do dvou po obědě, trénovali minulou sobotu na nové dráze v Liberci Věroslav Kollert, Jaroslav Petrák, František Liebezeit, Jakub Hejral, Zdeněk Šuranský, Jan Markvart a Jaromír Otruba. Jak magazínu speedwayA-Z prozradil Věroslav Kollert starší, hlava týmu GRS Liberec, jezdilo se bez pádu a dráha vydržela. Největším problémem je prozatím její dokonalé odvodnění, protože povrch byl chvílemi moc suchý. Na severu Čech tak všechno spěje, aby se 23. července jely opět plochodrážní závody.

„Od čtvrtka 21. července bude v Liberci motocyklový sraz Motománie a plochá dráha se stane její součástí,“ pochlubil se Věroslav Kollert starší. „Její zakončení proběhne právě na plochodrážním stadiónu. Závody se pojedou jako Přebor libereckého kraje ve stopětadvacítkách, půllitry budou nazvány jako kategorie 500 speciál. Vzhledem k termínové kolizi s Divišovem je zatím problém s českými jezdci. Doplnění startovní listiny přislíbili Poláci a probíhají i jednání s Rakušany.“

Ještě předtím však čeká nový liberecký ovál další významný mezník. V pondělí 11. července vyrazí na sever Čech Milan Špinka, aby novou dráhu zkolaudoval.