Obsazení extraligových semifinále je vyřešeno

Plzeň – 10. září
Uplynulé dva dny rozhodly o podobě semifinálové části extraligy. Ve středu si Pardubice definitivně zajistily druhou příčku a s ním i výhodu domácího prostředí pro duel s Prahou. Včera Plzeň porazila na svých domácích Borech Mšeno, takže se oba celky střetnou v semifinále ve Mšeně znovu. Definitivně přitom zhasla slánská naděje. Zatímco tým ze středočeského královského města skončil celkově pátý, šastnější čtveřice startuje boj o medaile.

Ze semifinále vede jen jediná cesta dopředu. Na jejím konci je finále, kam postoupí vítězové. Remíza není možná, a proto je na rozdíl od základní části v řádech reglement o rozjezdu v případě nerozhodného výsledku po patnácti rozjížďkách.

Zatímco vítězové se střetnou ve finále o titul, pro poražené extraligová sezóna končí. Bronzovou medaili získá ten tým, který byl v základní části umístěný výše. Lepší umístění je také garancí finálové dráhy pro finále.

Semifinálový program extraligy:

datum utkání bilance domácí dráhy
15.9. Pardubice vs. Praha Pardubice ve Svítkově vyhrály tři ze čtyřech utkání. S výjimkou duelu s Plzní, kdy výhodu domácího oválu setřel rozbahněný povrch, byla všechna jejich vítězství poměrně přesvědčivá. Jedinou porážku před vlastním publikem jim shodou okolností připravil pražský Olymp, jejich semifinálový soupeř. Tehdy se oba celky rozešly za stavu 44:49.
 
23.9. Mšeno vs. Plzeň Mšeno je jediným extraligovým týmem, který dokázal proměnit všechny své domácí starty ve vítězství. V jejich týmu ovšem nastoupila také bohyně Fortuna, která odvedla více práce než správně použitý žolík. A to především v případě duelů s Prahou a Pardubicemi. Nejmenší patálie měl obhájce loňského titulu prakticky jen ve střetnutí s Plzní. Svého semifinálového protivníka Mšeno porazilo 49:42.

Klíč ke konečnému pořadí extraligy:

umístění tým
1. vítěz finále
2. druhý z finále
3. poražený semifinalista s lepším umístěním v základní části
4. poražený semifinalista s horším umístěním v základní části
5. Slaný

Foto: Pavel Fišer (digitální aparát Canon EOS D Mark II)