Minimálně tři šampióni trénovali v Chabařovicích

Chabařovice – 11. června
I když původní myšlenka byla uspořádat dva vzájemné mezinárodní tréninky mezi spřátelenými kluby Míšně a Chabařovice, nakonec se trénovalo jen u nás. Možná strach z koronaviru nebo obavy ze zranění před nedělním závodem v Plzni, mělo za důsledek českou absenci v Německu. Zato na ústeckém předměstí se sešlo hned třináct tréninkuchtivých závodníků.

 

Pavel Kejmar a Oliver König

Dokonce mezi nimi byla i zvučná jména z jiných disciplín motocyklového sportu. Pavel Kejmar je několikanásobný mistr republiky a vicemistr Evropy v supermotu, a Oliver König zase mladý nadějný jezdec na silničních motocyklech a mimo jiné evropský šampión Evropy v kubatuře 300ccm. Abychom nevynechali plochou dráhu, trénoval zde i Zdeněk Holub, také šampión.

Z Německa přijeli Ronny Weiss, Richard Geyer a Julian Bielmeier a na dvěstěpadesátce jezdili David Levi a Weinhold Leonie. Pilně trénoval až do osmi do večera i pardubický Jan Hlačina, kterému pravidelný trénink velmi prospívá.

Návštěva z polské Bydhoště v osobě Patryka Hyjeka nás také potěšila. A kdo ví, možná se z našich malých kolibříků, Petra Marka a Karla Průši, jednou vyklubou také šampióni.

Foto: Jiřina Šifaldová