V sobotu čekají Prahu dvě motoristické ceny

Praha – 8. června
Původní kalendáře slibovaly na nejbližší sobotu vpravdě exkluzivní podívanou. Po obědě Svijany Prix na trati Radotín – Zadní Kopanina. A večer Speedway Grand Prix České republiky na Markétě. Zatímco závod automobilů do vrchu se nakonec pojede v plánovaném aranžmá, boj o plochodrážního krále planety se do stověžaté matičky dostane v září. Přesto příznivci levých zatáček nezůstanou oslyšeni, byť ovšem pestrobarevná auta budou muset oželet.

 

V Radotíně se na start postaví i legendární Tatra 603 v provedení pro automobilové maratóny

Třináctý ročník seriálu EDDA Cup v závodech automobilů do vrchu odstartoval minulý víkend v Kdyni a v sobotu se dostává na kultovní trať v Radotíně. V minulosti hostila er-zetu Rallye Berounka či Pražského rallysprintu, v současnosti díky promotérovi Eduardu Paterovi přináší jeden z vrcholů jeho seriálu.

Pořadatelé již museli uzavřít přihlašovací proces, protože kapacita Svijany Prix Radotín byla naplněna. Trénovat se začíná o půl deváté, první jízda je na programu od půl jedné. Tím pádem se naneštěstí dostává do kolize s plochodrážním mítinkem Velká cena 2020 Mini Markéta.

Na malé Markétě se prozatím jen trénovalo, když jediný závod spláchnul déšť, jehož následky jsou na snímku s Adamem Bednářem stále patrné

Její časový harmonogram bude doladěn až ve čtvrtek, přičemž nezbytná uzávěrka přihlášek proběhne ve středu večer zároveň s předchozím závodem série PRO-TEC Speedway Mini Cup ve Slaném. Zdeněk Schneiderwind plánuje podávanou po vzoru Speedway Grand Prix s tréninkem, losováním čísel a nástupem.

 

Foto: Antonín Škach