Markéta zítra určí půlku startovní listiny českého finále

Praha – 21. června
Existují názory, že semifinále mistrovství republiky jednotlivců bývají mnohdy dramatičtější než vlastní finálové klání. V něm jde totiž především o titul eventuálně další dva stupně vítězů. A čtvrtý závodník už většinou hovoří o zklamání. Naproti tomu v semifinále se za úspěch pokládá postup. Ten si zajistí celá osmička borců a při natřískané startovní listině pak závod nabízí úžasná dramata, jichž se účastní většina startovní listiny. Všechny indicie napovídají, že podobná situace nastane zítra večer v Praze. Diváci tak mají zaručenou podívanou a navíc si mohou koupit vstupenky na stání na Grand Prix s dvacetiprocentní slevou.


VV SPD při určování semifinálové alokace přihlížel také k přání závodníků, kteří se živí v zahraničních klubech. Proto na první pohled mohou startovní listiny obou semifinálových závodů působit nevyváženým dojmem. Zatímco v Praze tvoří jádro šestnáctky senioři s reprezentačními zkušenostmi, v sobotu ve Svitavách hrají prim junioři.

Na svou cestu za obhajobou loňského titulu se zítra vydá Bohumil Brhel. Kromě něho spatří diváci také oba další medailisty z loňské Kopřivnice, stříbrného Adriana Rymela a bronzového Aleše Drymla. V sestavě je i jeho bratr Lukáš a tak se v našem hlavním městě představí kompletní stříbrné trio z nedávného evropského šampionátu dvojic v Gdaňsku.

Avšak ani zbytek startovní listiny není prost favoritů. Josef Franc dokázal téměř před rokem za podobné konstelace semifinále v Praze vyhrát. Oproti loňsku nastoupí i Antonín Šváb a horkým želízkem může být i Richard Wolff.

Bez šancí není ani juniorská špička, by zítra bude zastoupena jen Antonínem Gallianim, Věroslavem Kollertem a Patrikem Linhartem. V akci uvidíme rovněž Vladimíra Višvádera a Karla Průšu, jejichž jména jsme také zvyklí číst v programech finálových závodů.

A upřímně řečeno, s trochou štěstí mohou na brány finále zabušit rovněž ostatní nominovaní borci. I Jakub Hejral, Michal Matula, František Liebezeit a Karel Kadlec rozhodně budou chtít vytěžit ze své nominace maximum.

Nominační listina:
1 Adrian Rymel, Olymp Praha
2 Lukáš Dryml, Pardubice
3 Věroslav Kollert, Liberec
4 Karel Průša, Mšeno
5 Bohumil Brhel, Olymp Praha
6 Michal Matula, Markéta Praha
7 František Liebezeit, Divišov
8 Antonín Šváb, Olymp Praha
9 Josef Franc, Olymp Praha
10 Patrik Linhart, Slaný
11 Antonín Galliani, Markéta Praha
12 Jakub Hejral, Mšeno
13 Richard Wolff, Olymp Praha
14 Aleš Dryml, Pardubice
15 Karel Kadlec, Plzeň
16 Vladimír Višváder, Březolupy

Náhradníci
Zdeněk Šuranský, Mšeno
Pavel Fuksa, Pardubice
Adam Vandírek, Markéta Praha
Patrik Doubek, Markéta Praha
Michael Gregor, Markéta Praha

Foto: Pavel Fišer (aparát Canon D Mark II)