Přeboru jednotlivců/družstev může být vytknuta jen jediná chyba

Svitavy – 19. srpna
Včera krátce před jedenáctou hodinou večerní pouštěl Petr Moravec startovní listinu šestého podniku přeboru jednotlivců/družstev, který je na pořadu v sobotu ve Svitavách. Obsahovala devatenáct jmen a šéf české ploché dráhy připojil doušku o volném startovním čísle čtrnáct, o které se potenciální zájemci mohou stále hlásit. Neuběhlo však ani čtvrt hodiny a všechno bylo jinak, protože se dvacátým borcem v jezdeckém poli stal pražský junior Zdeněk Vrba. Rázem bylo plno, protože o soutěž je veskrze enormní zájem. Jedna věc se však přeboru nemůže nevytknout.

A tou je malý počet kol a hlavně nevyváženost v kalendáři. Hlad seniorů výkonnostního středu po závodech je převeliký, což je evidentní z počtu přihlášek na jednotlivá kola přeboru. Jenže po třech mítincích v červnu přišla více než dvouměsíční přestávka.

Při posledním závodě v Praze se Jaroslav Petrák dotáhl na leadera průběžné klasifikace Martina Gavendu. Velké ambice na celkové vítězství si může ovšem dělat i Martin Málek. Ten musel oželet domácí podnik v Březolupech kvůli reprezentačnímu startu, avšak do konečného součtu se počítá šest nejlepších výsledků.

Startovní listina:

1 Václav Milík, Pardubice
2 Jaroslav Petrák, Pardubice
3 Vladimír Višváder, Pardubice
4 Tomáš Jůza, Pardubice
5 René Vidner, Pardubice
6 Jiří Brummer, Praha
7 Jakub Fencl, Praha
8 Pavol Pučko, Praha
9 Ondřej Veverka, Praha
10 Zdeněk Schneiderwind ml., Praha
11 Roman Čejka, Slaný
12 Michal Dudek, Slaný
13 Krzysztof Nowacki, Slaný (PL – ACCR)
14 Zdeněk Vrba, Praha
15 Jaromír Otruba, Plzeň
16 Jiří Lang, Plzeň
17 Tomáš Kis, Březolupy (SK)
18 Lukáš Hromádka, Březolupy
19 Martin Gavenda, Březolupy
20 Martin Málek, Březolupy

Foto: Pavel Fišer (digitální aparát Canon EOS D Mark II) a Krzysztof Nowacki