Slánsko-plzeňský souboj startuje s otazníky

Pardubice – 19. srpna
Tři doposud uskutečněné závody českého šampionátu juniorských družstev vyrovnaly pořadí na čele průběžné klasifikace. Díky červencovému triumfu na plzeňských Borech má Slaný stejný počet tabulkových bodů jako Plzeň, kterou na pozici leadera drží jen vyšší počet bodů z jízd. Další zastávka na cestě k titulu čeká oba rivaly už zítra v Pardubicích, ovšem jejich sestava je zatím lemována otazníky.

Michael Hádek se totiž omluvil z dnešního utkání jadranské juniorské ligy kvůli nemoci a horečkám, které ho upoutaly na lůžko. Nicméně poslední zprávy hovoří, že by se přece jen měl ve svítkovských boxech objevit.

Roman Čejka zase odskákal nájezd Renata Cvetka v poslední jízdě dnešního závodu hrůzostrašným pádem. Dle prvních informací od jeho otce vyvázl z incidentu notně potlučený.

Před svým domácím publikem se budou chtít vytáhnout i domácí, a to tím spíše, je-li Václav Milík jen obtížně porazitelný. Zapomenout nelze ostatně ani na Pražany, ani na Mšeno, protože Pavla Fuksu při sledování dnešního závodu s Chorvaty pořádně svrběly dlaně.

Juniorská družstva už tradičně doprovodí stopětadvacítky. V nich kraluje Michal Škurla, jenž v sedle svého žlutého motocyklu neprohrál jediný mistrovský mítink. Aktuální formu prokázal i úterním vítězstvím v dalším kole Markéta Cupu i nadstavbové Ceně vydavatele magazínu speedwayA-Z. Jenže počet závodníků bažících po jeho skalpu se s každým jeho prvenstvím rozšiřuje. A David Štěrovský očekává nový motor Shupa…

Startovní listina:

ZP Pardubice: 1 Václav Milík, 2 René Vidner
AK Slaný: 3 Roman Čejka, 4 Michal Dudek
AK Markéta Praha: 5 Pavol Pučko, 6 Jiří Brummer, 13 Zdeněk Schneiderwind
Grepl PDK Mšeno: 7 Pavel Fuksa, 8 Ondřej Smetana, 14 Stanislav Pouznar
PK Plzeň: 9 Michael Hádek, 10 Jan Holub

Mistrovství republiky 125 ccm:

1 Richard Geyer, D
2 Michaela Krupičková, Liberec
3 Patrik Mikel, Březolupy
4 David Štěrovský, Pardubice
5 Michal Průcha, Slaný
6 Zdeněk Holub, Chabařovice
7 Zdeněk Vitmann, Slaný
8 Dominik Hinner, Praha
9 Michal Škurla, Praha
10 Lukáš Kovařík, Praha