Juniorská družstva nutí pátrat v paměti dva měsíce zpátky

Mšeno – 5. července
Vedle dnešní extraligy se bude ve Mšeně závodit také zítra večer. Juniorská družstva připomínají knížku, kterou rozečtenou kamsi založíte. A když chcete číst dál, musíte vzpomínat na obsah předchozích kapitol. Po dubnovém počátku se totiž týmový juniorský šampionát dočká teprve svého druhého kola. Tradičně ho doplní stopětadvacítky, na nichž se však projevuje dovolenkový účinek prodlouženého víkendu. Ten pocítili už v Liberci, kdy branou neprošlo snad ani dvacet platících diváků. Do Mšena se přihlásilo jen šest závodníků. O jednoho méně a podnik ztratí mistrovský status.

Koncem dubna v Praze hladce triumfoval plzeňský tým. Jan Holub je během posledních dnů ve skvělé formě. Při extralize na Borech se stal nejlepším mužem dne. V sobotu v Liberci beze zbytku splnil pověst favorita českých devatenáctek. Michael Hádek má za sebou svízelnější období, navíc ho minulý týden sklátila angína. A tak by zlatý impuls dozajista jedině uvítal.

Nicméně o vítězství budou usilovat i jiní. Slánští Michal Dudek a Roman Čejka jsou stabilními favority, stejně jako lepšící se Pražané. Pardubice navíc letos poprvé nastupují s Václavem Milíkem a René Vidnerem.

Stopětadvacítkám kraluje Michal Škurla. Ten přišel minimálně o dva konkurenty, když Zdeněk Vrba a Ondřej Smetana se plně začali věnovat pětistovkám. Zítra nebude startovat Michal Průcha, nicméně o stupně vítězů budou usilovat především David Štěrovský, Michaela Krupičková a zlepšující se Dominik Hinner.

Jak zítra nastoupí:

Grepl PDK Mšeno: 1 Pavel Fuksa, 2 Milan Čermák
PK Plzeň: 3 Michael Hádek, 4 Jan Holub
ZP Pardubice: 5 Václav Milík, 6 René Vidner
AK Slaný: 7 Roman Čejka, 8 Michal Dudek
Markéta Praha: 9 Ondřej Veverka, 10 Jiří Brummer, 15 Pavol Pučko

Mistrovství republiky 125 ccm:

1 Michal Škurla, Praha
2 Zdeněk Vitmann, Slaný
3 Dominik Hinner, Praha
4 David Štěrovský, Pardubice
5 Lukáš Kovařík, Praha
6 Michaela Krupičková, Liberec

Foto: Pavel Fišer (digitální aparát Canon EOS D Mark II)