Mšeno jede klasicky, Pardubice mají hosta

Mšeno – 3. července
Středeční borský triumf domácího družstva nad Slaným posunul extraligu do nové polohy. Pouze Mšeno se svými pěti vítěznými závody může hovořit o jistém postupu do semifinále play off. Zbylá čtyři družstva jsou poskládána daleko za ním s odstupem pouhých dvou bodů. Jejich jedinou ambicí proto mohou být jedině vítězství. Avšak vítězit chce i Mšeno, už jen kvůli výhodě lepšího postavení v tabulce kvůli výhodě domácího prostředí v nadstavbové části. Za těchto okolností zavítají na jeho dráhu v pondělí večer Pardubice. Vzhledem k dlouhému volnu jsou sestavy známé již od včerejška. Nicméně pravidla umožňují v případě zranění některého z nahlášených závodníků provést změnu až do zítřejší půl osmé večer. Pakliže tak učiní Lubomír Vozár, má Petr Vandírek možnost své družstvo ještě pozměnit.

Petr Vandírek nebyl včera odpoledne telefonicky k zastižení, avšak na otázku po pondělních ambicích svého celku by nemohl dát jinou odpověď než v případech pěti posledních utkání. Mšenský kouč se nikterak netají svou touhou obhájit loňské zlato. Přitom se nesmazatelně zapsal do české plochodrážní historie ojedinělým hattrickem. Dokázal vyhrát extraligu jako závodníka i manažer a navíc také dobýt i trůn individuálního mistra. Podobným hattrickem se nemůže pochlubit nikdo jiný, protože každému jinému schází do koruny alespoň jeden ze třech démantů.

Mšenská sestava je klasická. Jedinou hádankou vždy bývá složení zahraničního kontingentu. Ten bude nyní ryze polský, protože nastoupí Sebastian Ulamek a Piotr Protasiewicz. Z českého trojlístku jsou v základním kádru Tomáš Topinka a Jan Jaroš, zatímco Filip Šitera bude v záloze připravený coby náhradník. Za současného stavu věcí mají svá místa jasná oba junioři Pavel Fuksa a Milan Čermák.

Zatímco pro Mšeno je dvojice cizinců v týmu charakteristická, Pardubice deklarovaly snahu odjet základní část extraligy výhradně s domácími jezdci. A jejich záměr narušilo pouze dubnové uzavření leteckého prostoru nad Evropou. Nyní se však v sestavě objevuje starý známý, v Maďarsku naturalizovaný Slovinec Matej Ferjan.

„Lukáš má závody v Anglii, požádal o uvolnění a my mu vyhověli,“ vysvětluje Lubomír Vozár. Pomineme-li Mateje Ferjana, vesty s bílým půlkoníkem obléknou zase ti samí závodníci, tedy Aleš Dryml, Hynek Štichauer, Tomáš Suchánek, junioři Václav Milík a René Vidner a náhradník Jaroslav Petrák. „Není to špatná sestava,“ komentuje svůj výběr pardubický manažer. „Uvidíme, utkání může být vyrovnané. Počítám hodně s Vendou Milíkem. Jen aby vyšlo počasí!“

Sestavy nahlášené včera:

Grepl PDK Mšeno: 1 Tomáš Topinka
  2 Sebastian Ulamek, PL
  3 Jan Jaroš
  4 Piotr Protasiewicz, PL
  5 Pavel Fuksa
  6 Milan Čermák
  7 Filip Šitera
 
ZP Pardubice: 8 Hynek Štichauer
  9 Matej Ferjan, H
  10 Tomáš Suchánek
  11 Aleš Dryml
  12 René Vidner
  13 Václav Milík
  14 Jaroslav Petrák

Poznámka: Jelikož oficiální uzávěrka sestav je zítra v 19:30, může dojít ke změnám, jak je avízováno výše.

Foto: Pavel Fišer (digitální aparát Canon EOS D Mark II)