Český tým se musí měnit

Frýdek-Místek – 30. ledna
V sobotu jej v Opole vítali jako starého, dobrého známého, který se opět vrátil na tradiční šroubkařskou show. Byl nakonec nejlepším mužem české sestavy. Za týden se test match Polsko vs. Česká republika bude opakovat v Czestochowej a Lukáš Hromádka má starosti dát náš tým do kupy.

 

„Chtěli udělat test match, tak jsem sehnal tři další Čechy,“ vrací se kopřivnický závodník k opolskému závodu. „Páťa Mikel byl na šroubkách prvně, Honzovi Mackovi se taky nedařilo. Jardovi to šlo a mně taky. Jezdil jsem zase na staré motorce a ta držela.“

Lukáš Hromádka lituje jedině incidentu z předposlední, sedmé jízdy. „Byli jsme domluveni, že když bude někdo vpředu, nebudeme spolu bojovat. Jarda odstartoval, jel metr od lajny. Já těsně za ním a držel jsem vnitřek. Jarda to ve druhým kole přetočil, já ho trefil. On spadnul a byl naštvanej‘, ale vysvětlili jsme si to.“

 


Problémy před Czestochowou:

Další šroubkařský závod je na pořadu již nejbližší soboty v Czestochowej. Jenže český tým se drolí. Jan Macek je s pražským Olympem na soustředění na horách a otazník se vznáší rovněž na startem Patrika Mikela.

Jistá je účast Lukáše Hromádky a Jaroslava Petráka, nastoupit má také neopotřebovatelný Vladimír Višváder. Další zájemci se však nehrnou, už jen proto, že pořadatelé v Opole nebyli zrovna velkorysí při platbě cestovného.


Lukáš Hromádka musí před dalším závodem dát český tým dohromady

Foto: laskavostí Lukáše Hromádky