Češi jsou přece jen ve Švédsku

Örnsköldsvik – 3. ledna
Ačkoliv závěr loňského roku přinesl fatální zprávy ohledně oteplení ve Skandinávii, realita není zase tak pochmurná. A tak se Lukáš Hutla a Jiří Wildt se svými doprovody dnes po obědě ubytovali ve švédském Örnsköldsviku. Zítra úderem dvanácté zde startuje švédská Isracingserien a na rozdíl od závodu ve finském Kauhajoki je místní kvalifikace stále na pořadu příští soboty.

„Dorazili jsme,“ říkal Radek Hutla do mobilního telefonu, přičemž ještě stíhal organizovat vykládání své dodávky. „Dráha vypadá sjízdná, je sice nad nulou, ale drží se to. Uvidímě, zejtra ve dvanáct by měla bejt‘ liga, zkusím ji mobilem přenášet na facebook.“

Nedělní pokračování švédské soutěže v Böllnasu již bylo odvoláno s ohledem na příval teplého vzduchu. Nicméně česká výprava se ve Švédsku ještě zdrží.

„Zůstaneme tady kvůli světový kvalifikaci,“ přichází Radek Hutla s vcelku logickým vysvětlením, přičemž dodává, že rozhodně nestráví celý týden za teplou pecí. „Odjedeme trénovat na jezera, ty jsou tady všude.“

Lákavá jména ve startovní listině:

Lukáš Hutla a Jiří Wildt zítra nastoupí za SMK Gävle a jejich kolegou bude Markus Jell, jehož jsme v akci viděli také v Čechách. V závodě čtyř týmu se čtyřmi závodníky a náhradníkem v sestavách budou velcí favorité především domácí.

V jejich sestavě nechybí otec Stefan a syn Niclas Svenssonovi, Ove Ledström a Martin Haarahiltunen. Strömsund zase posílí Franz Zorn a Franz Mayerbüchler, Bockarnu zase Luca Bauer či Jo Saetre.

Bez zajímavosti není ani fakt, že rovnou tři týmy budou koučovat ženy. Anna Wästerved bude mít pod palcem Gävle a tedy i oba Čechy, Eleonor Dyvinger Gjersvold povede Strömsund a Gun Marie Svensson se postará o tým Bockarny.

Takhle dnes odpoledne vypadal ovál v Örnsköldsviku, kde zítra začne švédská liga

Foto: Radek Hutla