Česká sezóna 2020 je z větší části nalinkována

Pardubice – 30. listopadu
Českého fanouška čeká na oválech příští rok hodně závodů, jejichž termíny se musely sladit s kalendáři FIM a FIM Europe. A proto dnešní rozšířené jednání sportovní komise v Pardubicích se snažilo doladit všechny záležitosti k nejoptimálnější alternativě, ačkoliv všechno zatím nebylo dotaženo na sto procent. Chyběli zástupci Březolup a také Milan Mach, na jehož bedra slánští delegáti bezvýhradně kladli témata extraligy. Praha a Kopřivnice zase netuší, zda rekonstrukční práce na jejich stadiónech skončí dle plánu. Zveřejnění oficiálního rozpisu závodů se dá očekávat v časovém horizontu nejbližších dnů, proto jen telegraficky několik bodů.

 

Definitivní podoba extraligy vzejde ze čtvrtečního jednání v Praze. Nicméně pro model čtyř základních závodů a jednoho finále se vyslovili všichni účastníci. První liga se pojede s šesti týmy. K Žarnovici, Praze, Pardubicím a Kopřivnici přibývá koalice Chabařovic a Míšně. A protože každý z klubů uspořádá jeden podnik, čeká nás jich dohromady šest.

Mistrovství republiky dvojic uvidí Slaný, šampionát jednotlivců odstartuje ve Svitavách koncem dubna, další pořadatelé mají být doplněni. Přeborů je prozatím sedm, juniorek čtyři s vrcholem v Kopřivnici, juniorská družstva jsou plánována do Pardubic.

Míšeň, která v ledasčem připomíná Prahu, se po pěti letech vrací do českého termínového kalendáře
Míšeň, která v ledasčem připomíná Prahu, se po pěti letech vrací do českého termínového kalendáře

Foto: Mirek Horáček