Plochodrážní hokej nabídl dramatickou podívanou

Plzeň – 23. listopadu
Jak by se mohli sportovně utkat generačně rozdílní plochodrážníci jako Miloslav Čmejla, Miroslav Musil, Richard Wolff, Lukáš Dryml či Zdeněk Holub? Na ovále určitě ne, avšak na ledové ploše v hokejovém utkání rozhodně ano. Duel Plzně s Markétou, který v sobotu skončil domácím triumfem 6:4, přinesl skvělé drama, ale především báječnou zábavu.

 

Všem účastníkům se akce líbila

Klíčový moment nastal již před duelem, když Pavel Ondrašík musel rezignovat na své místo v sestavě Markéty, aby se narychlo stal rozhodčím. Pražany oslabilo rovněž zranění Miroslava Musila, jenž si natáhnul tříslo a zápas nedokončil. Nicméně kapitán hostů Richard Wolff měl v záloze skrytý trumf v osobě Zdeňka Holuba, který promptně naskočil do hry.

Pavel Ondrašík se zhostil úlohy rozhodčího

Hosté měli v prvních patnácti minutách převahu, nicméně neproměnili pár šancí. Přesto vedli 3:4, aby střetnutí bylo dlouho nerozhodné 4:4. V posledních dvou minutách však Plzeň dvakrát skórovala a navzdory pražské snaze triumfovala 6:4.

„Plichta by byla zasloužená,“ říká Richard Wolff. „Ale všechno bylo v super náladě, i když jsme kvůli prohře samozřejmě naštvaný. Odveta musí bejt, takhle to nenecháme! Já měl jednu změnu kvůli nemoci, ale příště u Hádků proběhne kontrola registraček (smích).“

Richard Wolff s Miloslavem Čmejlou

Odveta se s největší pravděpodobností uskuteční v Rokycanech na přelomu ledna a února, protože v březnu je na jisté zahrádkáře již příliš pozdě. „Jednou vyhrajeme my, jednou oni,“ nechal se slyšet Michael Hádek. „Byla to špička. Wolfík to zachránil, že nominoval rozhodčího místo mýho kolegy z práce. Všichni si to užili. Tlačili nás fest, ale kluci to dali. Já jsem už po první třetině tahal nohy za sebou.“

Společný snímek účastníků sobotního hokejového utkání

Foto: laskavostí Richarda Wolffa