V Bolevci se sejde tolik plochodrážníků jako na Borech

Plzeň – 22. listopadu
Zítřejší hokejové utkání plochodrážních hvězd poutá nevídanou pozornost. Zítra odpoledne vyjede na led Ice Arény v plzeňském Bolevci mnoho současných i bývalých závodníků. Akce je přístupná i veřejnosti a po jejím skončení je pro účastníky rezervováno místo v hospůdce.

Tým domácích sestavil Michael Hádek. Košem mu dali Ondřej Smetana a Jan Kvěch, nicméně a soupisce kromě sebe má i svého strýce Jana. Dorazí ale třeba Zdeněk Simota, Václav Kvěch, bratři Kalinovi či Lukáš Dryml. Hrát bude i Martin Šťastný, strýc a mechanik Tonyho Katry, který také za zimu svou Shupu mění za hokejku.

Kapitánem hostů nemůže být pochopitelně nikdo jiný Richard Wolff, jinak velký fanoušek hokeje a organizátor celé řady podobných klání. Ve svých útočných formacích se bude spoléhat nejen sám ne sebe, ale i Květoslava Šebelu, Josefa France, Michala Šnajberka, Miroslava Musila či Miloslava Čmejlu. Z plochodrážních jmen v jeho obraně najdeme Ondřeje Šebelu a Tomáše Uhra. Bývalý pražský závodník má v rukávu jedno plochodrážní eso, ale s detaily se zatím nechce dělit.

Plochodrážní hokej není žádnou novinkou, takto útočil Josef Franc před čtrnácti lety v Kolíně

Foto: Pavel Fišer