Zítra se začíná znovu

Plzeň – 8. června
Protože sobotní závod mistrovství juniorských družstev a stopětadvacítek byl na rozbahněné dráze předčasně ukončen, oba šampionáty začínají ve své podstatě zítra na plzeňských Borech. V akci uvidíme celou elitu současné české juniorky. Absenci Martina Málka vyřešil březolupský kouč Miloš Plzák adekvátní náhradou.


Martin Málek se nemůže do Plzně dostat, protože jeho dodávka musí na výměnu přední nápravy. Miloš Plzák sice původně zvažoval, že by si vypůjčil některého z místních juniorů, avšak nakonec zvolil výhodnější alternativu. Z nabídek na start v dresu březolupského Mitasu, které se mu údajně jen hrnuly, nakonec vybral pardubického Hynka Štichauera. To má pro Březolupy jedno výrazné pozitivum. Protože východočeský tým stojí, mohou jeho jezdci regulérně hostovat. A jejich body se tak počítají do celkové klasifikace.

Pro plzeňský závod to má ještě jeden pozitivní dopad. V akci bychom totiž měli vidět minimálně tři favorizované týmy. Vedle improvizované sestavy Březolup především Slaný s Patrikem Linhartem a Věroslavem Kollertem a logicky i domácí Plzeň s Filipem Šiterou a Antonínem Gallianim. Velkou neznámou zůstávají Chorvaté, protože jsme je v akci viděli pouze jedenkrát v Divišově, kde byly psí podmínky. Zlepšující se výkony v individuálním šampionátu však nevylučují překvapení ze strany dalších českých párů.

Souběžně s juniorskými družstvy se tradičně pojedou i stopětadvacítky. Složení jejich startovního pole by v zásadě mělo kopírovat divišovský závod. Teď si však můžeme jen přát, aby se počasí umoudřilo a sobota s Divišově se neopakovala také zítra v Plzni.

Předpokládaná startovní listina:

Plzeň 1 Filip Šitera, 2 Antonín Galliani
Březolupy 3 Martin Gavenda, 4 Hynek Štichauer (host)
Mšeno 5 Zdeněk Šuranský, 6 Adam Vandírek
Praha 2 7 Patrik Doubek, 8 Jakub Fabian
Slaný 9 Patrik Linhart, 10 Věroslav Kollert
Praha 1 11 Michal Matula, 12 Michael Gregor
Divišov 13 Jurica Pavlič, 14 Zoran Strahija

Pravidla o hostování:
Regulérní hosté jsou závodníci z pauzírujících celků. V případě zítřejšího závodu to jsou Pardubáci Hynek Štichauer, Matyáš Hlaváček a Pavel Fuksa a Martin Vaculík ze Žarnovice. Ostatní jsou traové rezervy a jejich body se nepočítají do celkové klasifikace.

Foto: Pavel Fišer