Česká svodka 2010 – 5

UK, Polsko, Švédsko a Německo
Dnešní výčet začneme tradičně v Británii, a to utkáním Elite League Poole a Coventry, které se odjelo 21. dubna a přineslo lehké vítězství domácích 63:29, za hosty se představil Filip Šitera a získal tři body a bonus. V Premier League se tento den uskutečnil duel mezi King‘s Lynn a Sheffieldem, i zde domácí uhájili svou dráhu a vyhráli 58:34, u hostů bodoval Josef Franc devíti body a bonusem.
O den později získal Filip Šitera v utkání Coventry vs. Lakeside čtyři body a tři bonusy a jeho tým vyhrál 53:40.

22. dubna se jelo také v Premier Trophy, Sheffield přivítal Stoke a odnesl si výhru 55:40, za domácí vyjel Josef Franc sedm bodů a bonus, u hostů Hynek Štichauer nebodoval.

Ve druhém utkání Redcar podlehl na své dráze Scuthorpe 42:48 a domácí Tomáš Suchánek nezískal žádný bod.

23. dubna přejelo Scuthorpe na své dráze celek Berwicku 62:28 a hostům nepomohlo ani devět bodů Adriana Rymela a osm bodů s bonusem Michala Makovského.

Zajímavé výsledky se zrodily 24. dubna v Premier Trophy, v duelech Berwick vs. Newcastle a Stoke se Scuthorpe padly dvě remízy. První utkání skončilo 45:45, a za tým Berwicku získal Adrian Rymel osm bodů a bonus, Michal Makovský bodů dvanáct.

Druhý match dopadl 44:44 a v celku Stoke vyjel Hynek Štichauer devět bodů a bonus.

25. dubna si družstva Newcastle a Berwicku vyměnili pořadatelství a odjeli další utkaní v Premier Trophy, domácí byli úspěšnější a vyhráli 54:37, za hosty získali shodně deset bodů a bonus Adrian Rymel a Michal Makovský.

Lukáš Dryml přispěl čtyřmi body a třemi bonusy k vítězství Eastbourne v Elite League proti týmu Peterborough, duel skončil těsně 47:43.

29. dubna hostil Redcar celek Edinburghu a podlehl těsně 44:46 a nepomohlo domácím ani dvanáct bodů a bonus Tomáše Suchánka.

Na vítězné vlně byl celek Edinburghu i druhý den, to hostil tým Sheffieldu a vyhrál 56:35, za hosty udělal Josef Franc devět bodů a bonus.

Pracovní První Máj měl Lukáš Dryml, jeho tým Eastbourne porazil v Elite League celek Belle Vue 55:41 a Lukáš získal deset bodů a dva bonusy.

1. května se jelo i v Berwicku, kde domácí si hladce poradili s celkem Redcar poměrem 56:29, Adrian Rymel vyjel jedenáct bodů a bonus a Michal Makovský udělal komplet patnácti bodů v pěti jízdách.

V neděli 2. května borci Berwicku zajížděli do Birminghamu a podlehli domácím 60:32, Adrian Rymel získal šest bodů a Michal Makovský deset s bonusem.

Dnes na tradiční britské volno Bank Holiday už dopoledne Berwick hostoval v Rye House a prohrál s domácím týmem 59:33, opět tahouny hostů byli Michal Makovský se třinácti body a Adrian Rymel s body sedmi.

V Polsku se dojíždějí odložené závody, které vznikly k vůli počasí a leteckému neštěstí. 23. dubna se jelo ve druhé lize utkání Ostrówa s Krakowem, domácí vyhráli 57:33, za hosty se představil Hynek Štichauer a získal tři body.

V neděli 25. dubna se odjel match Pila vs.Krosno, u hostů se objevil Josef Franc a vyjel čtyři body, utkání skončilo 57:32.

2. května se v Polsku odjelo čtvrté ligové kolo, v extralize hostil Tarnów tým Gorzówa a podlehl těsně 43:46, za domácí získal Martin Vaculík osm bodů.

V první lize Gdaňsk přivítal na své dráze Rzeszów a zvítězil 51:39, Matěj Kůs přispěl domácím osmi body.

Ve druhé lize celek Lublinu hostil Krakow a nováčkovi udělil lekci 64:24, výborný výkon podal plzeňský junior Michal Hádek, který vyjel jedenáct bodů a dva bonusy.

27.dubna se ve Švédsku rozjela nejvyšší tamní soutěž Elitserien, v utkání Rospiggarna Hallstavik proti Elit Vetlanda se za hosty představili Aleš Dryml a Martin Vaculík, domácí podlehli hostům 41:55, Aleš Dryml získal dva body a dva bonusy a Martin Vaculík jedenáct bodů s bonusem.

24.dubna se v německé Míšni konal volný závod dvojic Autohaus Cup, zvítězila polská dvojice Borys Miturski a Grzegorz Strozyk, náš pár Michal Dudek a Martin Málek skončil čtvrtý se ziskem sedmnácti bodů, Michal vyjel čtyři a tři bonusy a Martin třináct bodů, traová rezerva byl Ondřej Veverka. Startoval jednou a body nezískal. Vložený závod třídy 125 ccm vyhrála Michaela Krupičková před Michalem Škurlou.

Další volný mítink se jel v neděli 2. května v Pfaffenhofenu, závod byl ukončen po dvanácti jízdách a vyhrál ho Polák Zbigniew Suchecki, naši jezdci skončili na začátku druhé desítky, Martin Málek jedenáctý a Luboš Tomíček hned za ním, oba získali pět bodů.

První květnový víkend se odjelo na území Německa hned několik volných podniků na dlouhé dráze, v sobotu v Dingolfingu vyhrál německý matador Gerd Riss, Richard Wolff skončil jedenáctý za čtyři vyjeté body.

Taktéž v sobotu se jelo v Lübbenau, zvítězil domácí jezdec Enrico Janoschka, na devátém místě byl klasifikován Pavel Ondrašík za čtyři body.

V neděli se konal další mítink v Parchimu, opět vyhrál Enrico Janoschka, Pavel Ondrašík byl čtrnáctý za sedm získaných bodů a druhé místo ve finále C.