Poslední mistr sezóny bude známý již o šest dnů dříve

Pardubice a Divišov – 8. října
Až v neděli bude v Březolupech vyhlášen letošní mistr republiky jednotlivců, v portfoliu domácích titulů půjde již jen o jeden. A sice v klasickém šampionátu stopětadvacítek. Vojtěch Šachl bude svůj malý náskok před Jaroslavem Vaníčkem hájit už tuto neděli v Divišově, kam byl závěrečný program seriálu přesunut z Pardubic. Svítkov totiž další sobotu už tak čeká náročný program způsobený zrušením Zlaté stuhy.

 

Vojtěch Šachl bude o svůj první mistrovský titul bojovat v domácím prostředí

Pražská zastávka Poháru přátelství se letos nemůže konat v Kopřivnici jako před rokem, jelikož vedle Markéty přišla řada s rekonstrukcí i na Letní stadión. Ke slovu se proto dostal ovál v Divišově, kde se mezinárodní závod pojede tuto neděli 13. října. A právě spolu s ním přijdou na řadu mistrovské stopětadvacítky, jež v Pardubicích kvůli polskému šampionátu juniorských družstev přeložili z července na říjen.

Hlavní náplň soboty 19. října obstará mezinárodní MACEC Cup. Jeho doprovodný program obstará šestý ročník Jawa Cupu dvěstěpadesátek, jenž předpředevčítem uplaval spolu se Zlatou stuhou. Ostatně i na ní příští sobotu dojde.

Uskuteční se totiž také Memoriál Jiřího Marxe pro juniory a tři nejlepší z nich se utkají s třemi nejlepšími závodníky mladšími jednadvaceti let z MACEC Cupu o pětačtyřicátou Zlatou stuhu. Ta se tedy vůbec prvně v historii bude konat v jiném termínu než Zlatá přilba. Program poté vyvrcholí rozlučkou, během níž dojde i na tradiční jízdy příchozích na plochodrážních strojích i vožení dětí.

Plochodrážní program s rošádami o dalších dvou víkendech:

neděle 13. října: Divišov Pohár přátelství
MR 125 ccm
sobota 19. října: Pardubice MACEC Cup
Memoriál Jiřího Marxe
6. Jawa Cup 250 ccm
45. Zlatá stuha
rozlučka se sezónou

Foto: Karel Herman