Štětí se těší na svůj druhý opravdický plochodrážní závod

Štětí – 8. října
Bude to jako loni. Dvě šestnáctky. Šestnáctého října. A v šestnáct hodin. Přesně na rok přesně od první ostré premiéry závodu plochodrážních stopětadvacítek se severočeské Štětí dočká reprízy. Hlavní organizátor Miloslav Čmejla dělá maximum, aby kolibříci nadchli publikum stejně jako při prvním ročníku.

 

Ovál na štětském Městském stadiónu se ukázal jako proklatě rychlý. Kvůli bezpečnosti závodníků jsou proto balíky slámy v obou zatáčkách. Připraveny jsou už také ceny a to i finanční. Účastníci si pochopitelně z prémií nepostaví nový dům, ale na naftu do dodávky to jistě něco hodí.

V jednání je také účast Josefa France a Jana Kvěcha. Obě pražská esa by se mohla divákům představit při besedě a autogramiádě. Avšak Miloslav Čmejla nikdy nelétal nízko, takže kdo ví, zda na dráhu nevyjedou i za řidítky svých strojů.

Startovní listina stopětadvacítek teprve dostává konkrétní kontury. Ale kdo ze závodníků nechce chybět, ať vyťuká na mobilu číselnou kombinaci 737 620 361 a domluví se s Miloslavem Čmejlou přímo.

Již dnes obtáčejí balíky slámy celé kolo na Městském stadiónu ve Štětí

Foto: Miloslav Čmejla