Michal Škurla nepoznal přemožitele

Praha – 20. dubna
Mistrovství republiky stopětadvacítek na malé dráze, které mělo na pořadu své první kolo před včerejší extraligou, vidělo na startu pouze šest borců. Ondřej Smetana, jeden z horkých favoritů na titul, však mezi nimi nebyl. Při sobotním tréninku s půllitrem ve Mšeně upadl v zatáčce u depa a přivodil si zlomeninu pravého zápěstí. Jeho nepřítomnosti využil Michal Škurla, jenž ani jednou nepoznal přemožitele.

Závod začal se zpožděním bezmála půldruhé hodiny. Zatímco při Markéta Cupu stačí vyškolený záchranář Hynek Veverka s připravenou sanitkou, při podniku mistrovského ranku vyžadovala jury přítomnost lékaře. Než se dostavil, hodinky ukazovaly téměř půl páté.

Michal Škurla narazil v rozjížďce s číslem tři na nebezpečného Davida Štěrovského. Avšak už po vylétnutí pásky mu ukázal výfuk. Stejně se vedlo v další jízdě Michaele Krupičkové. Ta už měla na svém kontě prohru s Dominikem Hinnerem v úvodní jízdě. Ocitla se dokonce na zemi, avšak záhy se vrátila do sedla.

Dominik Hinner posléze už nebodoval. V šesté jízdě upadl a stejně se mu vedlo o dvě rozjížďky později. Navíc se přidaly i mechanické trable. V rozjížďce s číslem jedenáct se na něho dlouho čekalo na roštu. A když k němu přispěchal, dozvěděl se, že právě uplynul dvouminutový limit.

Ve finálové části jsme ho už neviděli. Mítink nedokončil ani Zdeněk Holub. Od své třetí jízdy pouze přihlížel kvůli vadnému ventilovému vahadlu. Protože nepokračoval ani Dominik Hinner, finále C odpadlo. Lukáš Kovařík, by ho skóre poslalo do céčka, se rozhodnutím rozhodčí Lenky Felixové poněkud záhadně ocitnul na startu finále B.

V něm se však stal kořistí Michaely Krupičkové. Finále A nabídlo další duel neporaženého Michala Škurly s Davidem Štěrovským. Pražan však jízdu ovládl už záhy po jejím odstartování.

    C B A TOT
1. Michal Škurla, Praha 2 2 2 2     4 12
2. David Štěrovský, Pardubice 1 2 2 2     2 9
3. Michaela Krupičková, Liberec 1 1 2 2   2   8
4. Lukáš Kovařík, Praha 1 F 1 1   1   4
5. Zdeněk Holub, Chabařovice 2 1 – –     3
6. Dominik Hinner, Praha 2 F X M     2

Foto: Pavel Fišer (digitální aparát Canon EOS D Mark II)