Testování, trénink, chu vyhrát, polská liga a divoká karta ovlivňují startovní listinu

Praha – 7. dubna
Zítra odpoledne se na pražské Markétě bude opět závodit. Zatímco minulé úterý týmy Šmoulů a Květinářů suplovaly absenci polského Opole, tentokrát půjde o ostřejší akci. Obrazně pár minut před vypuknutím extraligy se střetnou Olymp a Plzeň v přátelském klání. Oba celky je vnímají jako generálku na mistrovskou kampaň.

Plzeňané poprvé vyzkoušejí pražské trio, které získali výměnou za hostování Zdeňka Simoty. V jejich sestavě nebudou chybět ani oba junioři Michael Hádek a Jan Holub. Jedinou změnou oproti ostrému složení týmu pro extraligu bude Karel Kadlec. Nezničitelný plzeňský nezmar se stejně jako v minulosti bude soustředit hlavně na dlouhou a travnatou dráhu. Zítra však nastoupí místo zahraničního hosta, jehož mistři sezóny 2007 hodlají běžně používat.

Žádné kompromisy nejsou ani v pražském výběru. Také domácí pojedou v ryze českém složení. Otazník visel nad účastí Matěje Kůse, jehož Gdaňsk má v pátek naplánovaný trénink před svým úvodním utkáním na domácí dráze.

Nicméně pražský junior nakonec zřejmě proti Plzeňanům nastoupí, by manažera Vladimíra Vopata o svých kvalitách přesvědčovat nemusí. Vedle touhy domácího týmu po vítězství ho na pražském ovále udrží také možnost trénovat před pražskou Grand Prix. Zprávy z kuloárů ho totiž označují jako majitele divoké karty.

Pro pražský Olymp začne extraliga naostro už v úterý duelem s mistrovským Mšenem. A právě zítřejší test match je dost důležitý pro ligový začátek, protože evidentně napoví o dvou volných místech pro úterní sestavu.

Startovní listina:

PSK Olymp Praha:
1 Luboš Tomíček
2 Richard Wolff
3 Zdeněk Simota
4 Jakub Fencl
5 Matěj Kůs
6 Jaroslav Hladký
7 Pavol Pučko
8 Ondřej Veverka
 
PK Plzeň:
Martin Gavenda
Pavel Ondrašík
Jan Holub
Michael Hádek
Karel Kadlec
13 Jiří Brummer

Poznámka: startovní čísla PK Plzeň budou upřesněna během dopoledne.